Skocz do zawartości

Zdjęcie

Utrata uprawnien, utrata konta...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 BrYcH

BrYcH

Nowy

• 1 postów

Napisano 23 08 2006 - 18:24

Witam!

Moj problem polega na tym ze nagle pewnego dnia system (win xp) zalogowal mi sie jak by na inne konto, aczkolwiek sprawdzalem i jestem na swoim (jedynym zreszta koncie) z pelnymi uprawnieniami. Jednak w praktyce wyglada to tak ze stracilem z pulpitu wiekszosc ikonek, tapeta znikla (i nie da sie ustawic nowej), a system odcial mnie od wielu funkcji. I tak kolejno:

- w menu start polewej stronie nad napisem "wszystkie programy" nie ma nic (chodzi o najczesciej uzywane programy)

- nie moge wykonac skanowania antywirusowego. wyglada to tak ze skanowanie natychmiast sie konczy z komunikatem "0 plikow sprawdzonych"

- nie moge nagrywac plyt. Nero nawet nie startuje. Pokazuje jedynie ze w rejestrze, konto na ktorym jestem nie ma uprawnien do kozystania z nero

- nie moge instalowac pragramow ingerujacych w rejestr (a przynajmniej niektorych). Powod: brak uprawnien.

- w folderze Documents and Settings jest konto Administrator w ktrym nie ma prawie nic i jest nazwa mojego konta w ktorym sa wszystkie pliki z przzed awarii zarowno z pulpitu jak i "moich dokumentow"

- wylaczyla sie polska klawiatura (co widac)

Bardzo bym prosil o pomoc bo sam chyba sobie z tym nie poradze, ale dostarcze wszelkich potrzebnych wam informacji potrzebnych w diagnozie problemu i jeszcze odrazu napisze ze format nie wchodzi w gre (przynajmniej do momentu odzyskania dostepu do starego konta)

Z gory dzieki za pomoc

• 0

#2 makensis

makensis

Naczelny

• 5 036 postów

Napisano 23 08 2006 - 18:53

Wybierz opcję Wyloguj.. z menu START i zaloguj się wpisujęc, w nazwie użytkownika: Administrator . Jest to domyślne konto, najczęściej nawet o haśle ludzie zapominają.
To co opisałeś to klasyczne konto z ograniczeniami :-)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych