Skocz do zawartości

Zdjęcie

Usb czy livebox

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 rafal194

rafal194

Zaawansowany użytkownik

• 413 postów

Napisano 19 06 2008 - 23:07

Na samym początku przyznam sie nie wiem czy dobry dział wybrałem bo problem jest podwójny i ze gdzieś widziałem prawie podobny temat nie wiem czy na tym forum czy nie.proszę o poprawienie mnie jak się mylę. Problem polega na tym (może jest dobrze) ale gdy podłączam coś pod port USB np.nr1, w pasku zadań na dole "wyskakuje znaleziono nowy sprzęt-sprzęt jest gotowy do użycia" podłańczam to samo urządzenie pod port np.nr2 (wyskakuje ten sam komunikat)i tak po kolei mam 6 portów ale gdy wrócę spowrotem do portu nr 1 komunikatu już niema.Zrozumiałe muszę raz podłączyć żeby wyszukało ale po co wyszukuje na innym porcje to ten sam komp.

I z tym problemem związany jest ten główny mam livebox i i adapter wi-fi instaluje program i adapter np.na porcje nr.1 wszystko jest ok,ale gdy przełączę na port nr.2to musi go wyszukać i od nowa wpisywać hasła itp.i tak dalej ale jest jeden szkopuł za każdym razem tworzy się Scren połączenia na tamtym temacje gosciu doszedł do ok 60-tego połączenia,dla mnie jest dziwne ze przełcze na inny port i są takie numery ale gdy powrócę na ten wcześniejszy to nie zawsze chce działać mimo ze działało.w natłoku nerw odinstalowałem livebox i od nowa zainstalowałem ale ku mojemu zdziwieniu numery połączeń sieci nie zresetowały sie na screnie jest nr.6zainstalowany po skasowaniu programu.

Streszczenie działa zmieniam port muszę od nowa instalować numery połączeń sie zmieniają gdy wrócę na poprzedni tez nie zawsze działa.

Wina:Kompa? liveboxa? operatora komputera :) proszę o pomoc mam 3 dni aby zwrócic to livebox

• 0

#2 Gość_Wojtex16_*

Gość_Wojtex16_*

Napisano 20 06 2008 - 01:49

Używasz komputera stacjonarnego? Ja bym na swoim miejscu podłączył kabel ethernet (LAN) z liveboxa do peceta/do karty sieciowej i powinno działać wszystko normalnie.

• 0

#3 rafal194

rafal194

Zaawansowany użytkownik

• 413 postów

Napisano 20 06 2008 - 05:41

Stacjonarny.z xp.Podłanczałem ale to nie jest rozwiązanie bo jest rozwiązanie a jakieś jest.niedługo przyjedzie siostra i bedzie chciała pod laptopa to podłączyć.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych