Skocz do zawartości

Zdjęcie

Uruchamianie kompa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Madi55

Madi55

Początkujący

• 44 postów

Napisano 29 03 2009 - 13:59

Nie wiem w którym dziale umieścić mój post więc napisze tutaj, jak by co to go przenieście

Mam pewien problem z uruchamianiem kompa mianowicie kiedy go włączę zaczyna się uruchamiać 2-3 s chodzi gaśnie na 3-4s i potem włancza się i normalnie uruchamia niby to mi nie przeszkadza ale chyba tak nie powinno być

dodam że sam składałem kompa i wydaje mi się że źle podłączyłem kabelki od start ,reset i te inne co zrobić?

Użytkownik eunstachy edytował ten post 29 03 2009 - 17:30

• 0

#2 Parry

Parry

Kobieciarz

• 325 postów

Napisano 29 03 2009 - 15:10

Musiałeś gdzieś popełnić błąd... Ale jakbyś źle podłączył to komputer nie włączył się wogóle... Sprawdź czy nie ma gdzieś zwarcia przy wejściach do płyty głównej...

• 0

#3 Czarcik_s

Czarcik_s

Zaawansowany użytkownik

• 674 postów

Napisano 29 03 2009 - 17:08

Czy masz listwę? Jeśli tak po włączeniu listwy zaczekaj trochę - mam to samo jak wyłączę listwę to po włączeniu jej i natychmiastowym uruchomieniu kompa jest taki sam efekt. Jak poczekam tak do 5 sekund to włącza się normalnie - podejrzewam że chodzi tu o ładowanie się kondensatorów w zasilaczu i na płycie głównej, albo też "winna" jest sama listwa. Czasami za takie zachowanie odpowiadają opcje w BIOS-ie, które służą do ustawienia zachowania kompa po wystąpieniu zaniku napięcia. W pracy mam podobny efekt na komputerach DELL-a (wszystkich) - a mianowicie po włączeniu zasilania (UPS, lub listwa) komp sam się jakby włącza na chwilkę i zaraz wyłącza, w zasadzie jest to tylko mrugnięcie diod na obudowie i krótkie załączenie wentyli - i jest to zachowanie normalne tych kompów.
Pozdrawiam
  • 0

#4 Madi55

Madi55

Początkujący

• 44 postów

Napisano 31 03 2009 - 22:44

mam jeszcze jedno pytanie kupiłem niedawno nowego kompa, z wgraną Vistą, mam neostrade, poszłem do punktu tp po sterowniki instaluje a tu mi system nie wykrywa modemu co mam zrobić?
  • 0

#5 hary

hary

The Untouchable

• 791 postów

Napisano 03 04 2009 - 15:17

Załóż nowy temat w odpowiednim dziale, może ktoś się odezwie i Ci pomoże..
  • 0

#6 Ciru

Ciru

Początkujący

• 12 postów

Napisano 04 04 2009 - 13:07

cały program neo jest nie przydatny, ściągnij sobie z neta sterowniki pod swoj modem pod viste, połączenie sobie stwórz w kreatorze i będzie śmiagało, mówie o własnym osobistym przykładzie, a działo się tak na modemie FAST 800 sagema czyli złomie dodawanym do zestawu jakies 2 lata temu.
  • 0

#7 sw29l

sw29l

Charlie Don't Surf !

• 1 958 postów

Napisano 04 04 2009 - 13:17

podaj model płyty głowna i ewentualnie procesor. Wczewsniej w wielu seriach plyt pod intela P35 bylo tzw "podwojne botowanie"

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych