Witam, moja aktualna karta (Nvidia GT220) zaczela sie przegrzewac, i rowniez nie wystarcza w grach. Chcialbym wiec wymienic na lepsza prawdopodobnie GT640. Zanim jednak kupie karte che miec pewnosc ze bedzie kompatybilna z innymi komponentami mojego komputera, a oto one
Plyta Glowna - Acer EG43M
Procesor - Intel Core 2 Quad Q8300
Ram - 6144 MB DDR2(2x2GB + 2x1GB) DRAM frequency-400Mhz
Karta graficzna - Nvidia GT220
Zasilacz - FSP Group - 250W (bardzo slaby )
Jestem calkiem pewny ze bede musial wymienic zasilacz, moge rowniez dokupic 2GB ramu jesli to konieczne. Nie mam pojecia jaka wersjie PCI-E mam na plycie glownej a GT640 wymaga 3.0 wiec prosze o odpowiedz kogokolwiek kto sie zna na tym. Rowniez prosze o propozycje zasilaczy do tej karty lub innych dobrych kart. Co do gier chcialbym aby plynnie chodzilo League of Legends na Very High (60fps).
Przepraszam za slaba ortografie ale mieszkam za granica od 5 lat.
Upgrade karty z GT220
Rozpoczęty przez
RozZ
, 20 10 2012 00:47
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 20 10 2012 - 00:47
Napisano 21 10 2012 - 11:27
Zasilacz od razu do wymiany.
RAM wystarczy, nie dokładaj bo i tak nie zauważysz różnicy jeśli chodzi o gry.
Na wersję PCI-E nie patrz, i wcale nie wymaga
jeśli podłączysz pod PCI-E 2.0 to się nic nie stanie.
Napisz ile masz finansów na ten upgrade i sklep w jakim chcesz się zaopatrzyć (jeśli mieszkasz za granicą to raczej w Polsce nie będziesz kupował)
RAM wystarczy, nie dokładaj bo i tak nie zauważysz różnicy jeśli chodzi o gry.
Na wersję PCI-E nie patrz, i wcale nie wymaga
Napisz ile masz finansów na ten upgrade i sklep w jakim chcesz się zaopatrzyć (jeśli mieszkasz za granicą to raczej w Polsce nie będziesz kupował)
Napisano 21 10 2012 - 13:12
jak kolega wyżej pierwsze co zasilacz do wymiany potem dopiero zainteresuj sie karta no i ile chcesz przeznaczyć na nią ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych