Skocz do zawartości

Zdjęcie

USZKODZILEM DYSK ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Vadin

Vadin

Nowy

• 3 postów

Napisano 06 03 2007 - 13:56

Witam.

Mam nowy dysk. Podlaczylem go do kompa. Uruchomilem PM. Jako ze mialem wczesniej 2 partycje: C,D no i nagrywarke dvd E, to stworzylem partycje F,G,H,I,J, wszystkie NTFS. Gdy tworzylem F, to kazalem zrobic partycje Primary. Wtedy w czasie tworzenia wyskoczyl jakis blad, ze niby brakowalo mu jakiegos pliku. Ale potem juz nic. Dorobilem poyostale partzcje. Odlaczylem stara 40-stke. Pozostawilem nowy dysk Seagate Sata II 320Gb. Po wlozeniu plyty XP wykryl mi okolo 130 000 Mb w nieznanym formacie, nie widzial zadnego podzialu. Zrobilem wiec formatowanie pelne calej partycji. Po skopiowaniu plikow i ponownym uruchomieniu, "chwytal jeszcze raz plyte XP", nie szedl dalej z instalacja, yacyznal od nowa. Zrobilem instalke jeszcze raz, a gdy sie uruchamial ponownie, wyjalem plyte szybko. Wtedy kominikat, ze nie moze czytac z pliku boot.ini. Podlaczam stary dysk z XP. Uruchamiam PM. Caly dysk widzi, dokladnie 305 Gb, otoczony zoltym obramowaniem i z napisem BAD. Wlaczylem w PM informacje o partycjach na nowym dysku. Wyswietlil pelno bledow, lacznie z architektura dysku. Kazalem usunac wszstkie partycje. Usunal. Widzial 305 Gb nieulokowanej przestrzeni. Kazalem stworzyc jedna cala partcje NTFS. Chcialem dac Primary, ale zrobilem Logical. Gdz wybieralem Primary, to pisal, ze partycja moze byc niebootowalna, bo cos tam przekracza boundary, czyli jakas granice. Po zrobieniu partycji, na jej poczatku pojawilo sie 7 Mb nieulokowanej przestrzeni. Nie odlaczylem 40-stki, uruchomilem ponownie kompa z plytka XP. Instalowalem na nowym dysku XP. Znowu widzial tylko ok 130 Gb. Szybkie formatownie i zaczalem instalowac. Tym razem, po skopiowaniu plikow nie zacznal instalki od nowa. Kontynuowal, ale teraz zawsze przy koncowym ladowaniu daje taki komunikat:

[img204.imageshack.us/img204/2227/dsc00341ao0.jpg]

I tak jest teraz zawsze. Probowalem potem odpalic XP ze starego dysku i mimo iz nic w nim nie grzebalem, to mam taki kounikat:
img216.imageshack.us/img216/966/dsc00342na8.jpg

Wiec jestem uziemiony, bo nie moge uzwac PM.

Probowalem pozniej wielokrotnie inst XP i zawsze ten sam niebieski ekran co dalem linka powyzej.

Najnowsye dwa screeny:

[img204.imageshack.us/img204/6281/dsc00346cm9.jpg]

[img216.imageshack.us/img216/3017/dsc00345in0.jpg]

A ten screen zrobiony, gdy formatowalem nowy dysk wtedy, gdz 40-stka byla w srodku:

[img215.imageshack.us/img215/1240/dsc00343ww4.jpg]

CZY Z***ALEM DYSK Dołączona grafika!!????

Nie wiem czy to ma jakies znaczenie, ale mam plyte glowna ASUS P5N-E SLI i instalowany XP to Proffesional ale bez zintegrowanego SP2.

Da sie go jakos odyzskac? Czy moze oddac go do sklepu(wczoraj kupiony), nic nie mowic o calej historii i powiedziec o tym bledzie z pierwszego screena i liczyc na to, ze mi wymienia?

Po wlozeniu dyskietki cichego -

2. Norton Partition Magic Pro Server 8.05 build 1371 - uyzlem i mam takie cos:
[img208.imageshack.us/img208/9472/dsc00349on1.jpg]

[img208.imageshack.us/img208/906/dsc00347my3.jpg]

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych