Witam!
Posiadam laptopa Toshiba M60 - 183, z kartą graficzną ATI x700. Rok po zakupie przyszedł czas na reinstal sys i zaczęły się problemy.
Zaraz po zakupie(03,2006) sciągnołęm najnowsze sterowniki ze strony producenta i wszystko śmigało przez rok bez najmniejszych zastrzeżeń.
Jednak jeśli mnie pamięć nie myli dostępne były sterowniki datowane na 2006 rok. Po reinstalu ze zdziwieniem odkryłem, że dostępne są tylko drivery datowane na 2005 rok, a na nich już żadnych gier odpalić nie mogę. Omega Drivers pozwalają na uruchomianie gier, ale po czasie 15 min przegrzewają kartę i wieszają komputer. Gruntowne oczyszczenie wentylacji komputera dało dodatkowe 5 min. Próbowałem użyć programu "ModTool" na oryginalnych sterownikach z ati.com, efekt ten sam - ok. 15min i zwiecha. Z tego co doczytałem oryginalne drivery jeśli wzrośnie temperatura obniżają wydajność karty. Dodam ze stery mobile ati nie wykrywają karty.
Może komuś udało się skonfigurować sterowniki omegi by nie przegrzewały grafiki?
A może ktoś ma te sterowniki z 2006?
Proszę o pomoc!
Pozdrawiam Mathajas
Toshiba M60 - 183 Problem ze sterownikami
Rozpoczęty przez
Mathajas
, 21 03 2007 12:22
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 21 03 2007 - 12:22
Napisano 26 03 2007 - 11:19
Witam.
Osobiście pracuje na Toshibie M60-182. Drivery seryjne (instalowane przez XP'ka) u mnie również powodowały wyłączenie się komputera. Raz po 10 minutach, raz po kilku godzinach - nie ma reguły. Po przejściu na Omegi wszystko działa tak, jak powinno. Przetestuj tą wersje. Jeśli i to nie pomoże, zacząłbym się doszukiwać innego powodu samoczynnego wyłączania notebook'a.
---
Pozdrawiam
Hugster
Osobiście pracuje na Toshibie M60-182. Drivery seryjne (instalowane przez XP'ka) u mnie również powodowały wyłączenie się komputera. Raz po 10 minutach, raz po kilku godzinach - nie ma reguły. Po przejściu na Omegi wszystko działa tak, jak powinno. Przetestuj tą wersje. Jeśli i to nie pomoże, zacząłbym się doszukiwać innego powodu samoczynnego wyłączania notebook'a.
---
Pozdrawiam
Hugster
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych