Skocz do zawartości

TomasKSC

OFFLINE Ostatnio: 19 10 2010 12:57
-----

Moje tematy

Problemy z routerem FRITZ!Box

18 10 2010 - 12:33

Witam Serdecznie , chcialbym się zwrocic do Państwa o pomoc , otóż niedawno zakupiłem nowy router FRITZ!BOX 3270 v3, miałem podłączonego go pod modem głowny ( funkcja internetu i telefonu ) Motorola SBV5121E Cable Modem ... Z internetem łączyłem się za pośrednictwem WiFi ( Laptop Samsung R522, windows 7 ), ( predkosc internetu ok 2mb/s), router sluzyl dla mnie oraz dla osob ktore wynajmuja drugi dom, niestety podczas mojej nieobecności jeden z lokatorow dobrał sie do modemu w celu włączenia badz resetu, nie dowiem sie poniewaz juz ich nie zastałem jak wrociłem do domu ( kilkudniowa nieobecność ), w kazdym badz razie tak namieszał, ze nic nie moge poradzic , dostep do internetu posiadam wylacznie jesli sie polacze z glownym modeme poprzez kabel co nie jest mi na rękę ...

Próbowałem wielu sposobow ale niestety nic nie pomoglo ...
Co dziwne kiedy podlacze router do modemu za pomoca kabla, na routerze po restarcie swieca ( ciagle !!) 4/5 lampek , komputer wykrywa router lecz przy probie polaczenia prosi o podanie hasla , kiedy je wpisze zaczyna sie logowac ( czytaj: myśleć ), trwa to chwile i kaze mi ponownie wpisac haslo ( niezgodnosc kluczy zabespieczen sieciowych ) badz o wystapieniu błędu ... Co dziwne czasami specjalnie wpisze blednie haslo i dochodzi do tej samej sytuacji co przy poprawnym ...
Nigdy wczesniej sie to nie zdazało, badz wystarczył reset routera oraz modemu i wszystko wracało do normy ...
Nawet dokonałem przywracania systemu w komputerze z nadzieja ze to ja cos poprzestawiałem, niestety rowniez nie pomoglo ...

Bardzo prosiłbym o pomoc ...