Skocz do zawartości

Tobijahu234

OFFLINE Ostatnio: 28 12 2016 00:39
-----

Moje tematy

Duży problem z systemem

23 12 2016 - 13:33

Witam, na start mogę powiedzieć, że to długa historia. Ale pilnie proszę o pomoc.

No więc wszystko zaczęło się od bardzo długiego uruchamiania systemu, dowiedziałem się, że jest to spowodowane usługą svchost, ktora pozerala 50% CPU. Bardzo to spowalniało komputer. Postanowiłem coś z tym zrobić. Okazało się że to była wina tego głupiego Windows Update. Miałem problemy z zatrzymaniem tej uslugi, ostatecznie się udało, usunąłem wszystkie aktualizacje z Windows Update(Jakieś 3GB), obciążenie procesora spadło, wyłączyłem Windows Update w usługach i wogóle już nie zamierzam tego używać. No ale co się okazało, nagle patrze a w właściwościach komputera zamiast 4gb jest wykorzystywane 3 gb ramu, a GHz procesora także spadło !

Było 4,3 GHz a teraz jest 3,7.

Co mam z tym zrobić, teraz gry działają dużo wolniej a Fifa 17 jak przedtem śmigała tak teraz nie chce nawet ruszyć :wallbash: .

League Of Legends na bardzo wysokich przecietnie miałem 150-200 FPS, a teraz do 100 nawet nie dobija, są nawet ściny...

Pytanie brzmi czy mogę to jakoś sam naprawić i czy wogóle istnieje taka możliwość ?

Planuje zrobić formata, ale czy to coś pomoże ? :ohh:

Częste zwieszanie się systemu

05 12 2016 - 20:06

Witam, mój system to windows 7 professional, moim problemem jest to, że po starcie systemu komputer działa bardzo wolno, potem dopiero jakoś się przyzwyczaja do wykonywania pracy, lecz głownym problemem jest jego scinanie sie podczas dzialanie przegladarki, dodam że po zakonczeniu gry w fife 17 komputer ma moment w ktorym potrzebuje odpoczac pół minuty i nic na nim nie moge w tym czasie zrobic, taka mega scina krotka mowiac.

Macie jakieś porady ? Jakieś dobre programy do optymalizacji, usuniecie czegos ? Używam obecnie CCleanera, Glady Utilities 5 oraz Antywirusa Avira, tyle jesli chodzi o zabezpiecznie systemu.

A moj komputer jest calkiem nowy ma rok i bardzo dobre parametry, wiec nie jest to na pewno wina sprzetu :).