Skocz do zawartości

Thunar

OFFLINE Ostatnio: 15 11 2007 22:15
-----

Moje tematy

Nowy Komputer spowalnia przy grach i nie tylko

15 11 2007 - 15:15

Witam

Przeglądałem inne tematy w tym dziale na wszelki wypadek ponieważ mój temat nazywa sie podobnie
jak inne. Jednak rozwiązania nie znalazłem. Sprawa wygląda tak:

Wczoraj kupiłem nowy komputer (samą skrzynkę na części którą mi zmontowali , zainstalowali windowsa xp i sterowniki)
oto parametry:

Gigabyte GA-P35-DS3L

Seagate 250GB 7200rpm 8MB SATA-II Barracuda

Galaxy PCI-E GeForce 8600GT 256MB DDR3 128bit (OC)

Intel Pentium Dual Core E2180 2GHz, 1MB L2 Cache, 800MHz FSB

Patriot DDR II 2GB (2x1 GB) 800MHz Dual LLK CL4

Zadowolony zainstalowałem neostrade..trochę programów ( w tym Avasta i spybot'a) a potem jak już sprawdziłem sobie pocztę i takie tam (także szansa że jakis virus sie wdarł istnieje) zainstalowałem dwie gry Medal of Honor Airborne
i NFS Carbon. Obie gry śmigały na pełnych detalach ale co 3-4 minuty nagle wszystko spowalniało jakby nie wiem ramu było za mało i wczytywało i tak było i w menu i podczas gry. takie spowolnienie trwało około 40s do 1:20 . Nie zauważyłem specjalnej regularności w odstępach czasowych miedzy spowolnieniami ale na pewno nie jest to przypadek. Doszedłem do wniosku że to musi być jakiś wirus... wiec zainstalowałem parę trojan remóverów itd. Zeskanowałem wszystko przy rozruchu i nic. Jedyne co spybot znalazł to jakieś robaki i jeden miał końcówkę nazwy na "saurus" :lol: wszystko naprawiłem ale wciąż to samo.
To sie wkurzyłem i format wszystkiego.
po formacie żeby upewnić się że problem już nie występuje...zainstalowałem jedynie to co potrzebne do odpalenia tych gier ...czyli sterownik do karty graficznej i directa 9 bodajże c .
Włączam Carbona ..nacieszyłem sie chwile ze już wszystko śmiga a tu znów przycinać zaczęło z 30 s
Dzwonie do serwisu żeby sie poradzić ..doradzili mi sprawdzenie kompa programami testującymi sprzęt jak 3dmark czy everest. 3dmark mi nie odpalił :) pokazał sie jakiś błąd że operacja została zle zainicjowana, a Everestem nie umiem sie posługiwać zbytnio..tzn nie wiem jak rozumieć te pomiary.
W tym momencie już doszły takie jaja że NFS wyłącza sie przy ładowaniu mapy a Neverwinter 2 wogule sie nie włączy bo znów błąd niewłaściwego zainicjowania.

Nie wiem totalnie co robić a nie chce dawać kompa do serwisu

będę bardzo wdzięczny za pomoc