W BIOSie pokazuje napięcie 1.08V a w CPU-Z 1.088V jednak chwilami się podnosi nawet do 1.120V gdy odpalony jest tylko firefox. Jakie jest właściwe?
Poczytałem o tych napięciach i dowiedziałem się, że moje jest za niskie. Podniosłem do 1.32V i... nic to nie dało;/ Zaczynam w depresje wpadać przez ten komputer.
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: Tandrax
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 14
- Odwiedzin: 770
- Tytuł: Początkujący
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
Windows Xp PRO
Moje posty
W temacie: Komputer się nie uruchamia/zawiesza
22 09 2008 - 23:43
22 09 2008 - 21:49
Już próbuję. Mam nadzieję, że w końcu pomożę. A może to być wina CPU? To właśnie zasugerował mój kolega.
22 09 2008 - 21:22
To samo z pamięciami.
Nie działa
22 09 2008 - 21:05
Nie działa z pierwszą, nie działa z drugą, nie działa z obiema:/ Nie wiem co to może być. Może to jednak nie wina kart.
22 09 2008 - 20:41
Temperatura procka jest kolo 40C a grafy koło 60C
Edit: Ściągam właśnie 3dmarka, ale to trochę potrwa. Podejrzewam, że problem może być z kartami graficznymi, bo już wcześniej miałem z nimi problem. Jeśli mam rację to co powinienem robić? Przypomianm, że to dwa Radeony 4850 w CrossFire. Z góry dzięki za pomoc:)
Edit2: I jeszcze coś. Mam Windowsa Xp. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie w tym przypadku.
No i jeszcze coś mi przyszło na myśl. Ja z tym CrossFire'em w sumie nic nie robiłem. Tzn. podłączyłem karty, połączyłem je tymi dwoma tasiemkami i w catalyscie zaznaczyłem Enable CrossFireX i nic poza tym. Może powinienem jeszcze coś zrobić?
Edit: Ściągam właśnie 3dmarka, ale to trochę potrwa. Podejrzewam, że problem może być z kartami graficznymi, bo już wcześniej miałem z nimi problem. Jeśli mam rację to co powinienem robić? Przypomianm, że to dwa Radeony 4850 w CrossFire. Z góry dzięki za pomoc:)
Edit2: I jeszcze coś. Mam Windowsa Xp. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie w tym przypadku.
No i jeszcze coś mi przyszło na myśl. Ja z tym CrossFire'em w sumie nic nie robiłem. Tzn. podłączyłem karty, połączyłem je tymi dwoma tasiemkami i w catalyscie zaznaczyłem Enable CrossFireX i nic poza tym. Może powinienem jeszcze coś zrobić?
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: Tandrax
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość