Skocz do zawartości

TTomq

OFFLINE Ostatnio: 18 10 2008 11:39
-----

Moje tematy

Wymiana starej płyty

17 10 2008 - 21:02

Witam wszystkich userow forum :D.

Potrzebuje pomocy. Chcialbym zmienic moja plyte glowna na inny model. Tylko nie wiem na jaki. Chcialbym plyte dobrej jakosci na ktorej bede mogl rozbudowywac moj komputer. Pomyslalem ze czas na remont tego pudelkowego pozeracza czasu i na pierwszy ogien pojdzie wymiana plyty , potem pamiec ram , procesor , karta graficzna , karta dzwiekowa , dysk twardy i nowa obudowa. Chyba to dobra kolejnosc :| !? Aktualnie moj komputer sklada sie z : Plyty glownej marki MSI model KT6V-LSR , procesor mm Sempron™2600+ , karta graficzna Radeon 9600 ale zwykla wersja , karta dzwiekowa zintegrowana ( tak mi sie wydaje) , dysk twardy WD caviar , cawiar 120 gb i 512 ramu. W sumie pierwszy raz bede powiedzmy to ,, kupowal , tworzyl nowy komputer krok po kroku'' tak to ten obecny i poprzedni zostal poprostu zakupiony. Mam nadzieje ze cena bedzie nizsza od normalnego zestawu komputerowego. Aha i zeby nie robic offtopu , czy moge wymienic mojego windowsa xp na viste? Mam orginalny sytem i ktos mi mowil ze istnieje cos takiego ale nie zabardzo rozumiem o co chodzi!?
Z gory dziekuje za pomoc :D
Pozdrawiam
Tomek :D