Witam, przez jakichś czas pisałem na forum różne tematy i doszedłem do wniosku ze czas kupić nowego kompa " na 2 lata " co najmniej...
To jest mój zestaw który zamierzam kupić... lecz jest " albo " jak w przypadku karty graficznej... prosze o opinie
(ale nie taką... lepiej inna płyta lub inna karta... bez wytłumaczenia czemu po co dlaczego )
- Obudowa ze standardami ATX
- Intel Core 2 Duo 8400 3,00 MHz
- Gigabyte GA-EP43-DS3L
- Palit Radeon HD4870 Sonic 512MB DDR5 albo Gainward Radeon HD 4870 Golden Sample 1GB DDR5
- A-Data 4GB (2x2GB) PC800 CL5
- Corsair VX 550 550W
BTW.
Raczej nie chciałbym karty graficznej x2... ( dostepne środki 2,5 tys )
Wszystko wogóle kompatybilne?
Opłaca sie wziąść karte grafiki.. która? nie patrzac sie na cene bo to tylko 100zł to chyba raczej warto wziąśc Gainwarda
NIE raczej nie bede podkrecał i nie potrzebuje innej lepszej płyty głównej ... choć ta i tak jest wystarczająco dobra...
I CZY... dużym błędem jest nie wybranie zestawu takiego ... czyli inna płyta i x2 karty grafiki?
CHCIAŁBYM ABYŚCIE SIĘ WYPOWIADALI PEŁNYMI ZDANIAMI WYRAŻAJĄC PEŁNA OPINIE ( to taka moja mała prośba )
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Tematy: Szycha89
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 12
- Odwiedzin: 593
- Tytuł: Początkujący
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
GG
770728
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
Windows
0
Neutralna
Moje tematy
Zestaw KOMPUTEROWY
28 12 2008 - 06:10
Nowy zestaw !
09 12 2008 - 20:52
Intel Core 2 Duo E8400 3,00GHz BOX
Gigabyte GA-P35-DS3L
OCZ DDR2 Dual Channel 2x2048MB 800MHz ( ale chyba zamienie to na Godram lub Kingston - wiele tańsze a nie ma różnicy )
Corsair VX 550 550W ( lub chieftec )
Jaka karta graficzna pasowała by do tego zestawu, liczy sie najlepsza wydajność i kompatybilnść ( do 700zł; 650 i 600zł )
Nie bede raczej podkrecał niczego wiec czy musze miec taką płyte z chipsetem p35 a czy zgrzesze
? wybierając tez gigabyte lecz p31?
co do zasilacza... dobry ? znaczy sie napewno dobry lecz... czy zmieni coś wybór 450?
Zestaw ma służyc do 2 lat minimum... do gier ogólnie ( na najwyższych wyższych lub prawie wyższych detalach)
Nie chce podpowiedzi typu karty x2 SLI jak juz to jedna porządna i w cenie ( 3 w podanych kategoriach cenowych )
Czekam na opinie...
Gigabyte GA-P35-DS3L
OCZ DDR2 Dual Channel 2x2048MB 800MHz ( ale chyba zamienie to na Godram lub Kingston - wiele tańsze a nie ma różnicy )
Corsair VX 550 550W ( lub chieftec )
Jaka karta graficzna pasowała by do tego zestawu, liczy sie najlepsza wydajność i kompatybilnść ( do 700zł; 650 i 600zł )
Nie bede raczej podkrecał niczego wiec czy musze miec taką płyte z chipsetem p35 a czy zgrzesze
co do zasilacza... dobry ? znaczy sie napewno dobry lecz... czy zmieni coś wybór 450?
Zestaw ma służyc do 2 lat minimum... do gier ogólnie ( na najwyższych wyższych lub prawie wyższych detalach)
Nie chce podpowiedzi typu karty x2 SLI jak juz to jedna porządna i w cenie ( 3 w podanych kategoriach cenowych )
Czekam na opinie...
Zestaw komputerowy
08 12 2008 - 14:57
mam takie coś :
Intel celeron d 3,06
geforce 9600gt 512MB pasywny
2x2GB DDR2 godram 667mhz
zasilacz jakichs atx zwykły 450w
monitor samsung 22' (jezeli to jakas róznica bo słyszałem ze tak)
Problem lezy w tym ze gry :
GRID
Call of duty 4
chodzą mi na najwyższych ustawieniach płynnie
a te gry :
nfs undercover
far cry 2
colin mc rea really dirt
tną się mi nawet miedzy minimalnymi a średnimi ustawieniami, a na różnych stronach wymagania rekomendowane równają sie z moimi czesciami komputerowymi a nic nie pisze o zasilaczu..
Zdaje mi sie że to wina mojego zasilacza, czy tak?
jakie jest wasze zdanie?
czy mam kupic jakichs chiftec 450W?
Intel celeron d 3,06
geforce 9600gt 512MB pasywny
2x2GB DDR2 godram 667mhz
zasilacz jakichs atx zwykły 450w
monitor samsung 22' (jezeli to jakas róznica bo słyszałem ze tak)
Problem lezy w tym ze gry :
GRID
Call of duty 4
chodzą mi na najwyższych ustawieniach płynnie
a te gry :
nfs undercover
far cry 2
colin mc rea really dirt
tną się mi nawet miedzy minimalnymi a średnimi ustawieniami, a na różnych stronach wymagania rekomendowane równają sie z moimi czesciami komputerowymi a nic nie pisze o zasilaczu..
Zdaje mi sie że to wina mojego zasilacza, czy tak?
jakie jest wasze zdanie?
czy mam kupic jakichs chiftec 450W?
Zestaw - kompatybilność
07 12 2008 - 11:53
Postanowiłem wymienić części a dokładnie to procka i zasilacz... a pytanie takie :
Czy na tym zestawie można bedzie grać w takie gry jak gta 4, nfs undercover i inne nowe na najwyższych albo wyższych wymaganiach?
Intel Core Duo E5200 2.50 GHz BOX
Nvidia GeForce 9600 GT 512 MB chłodzenie pasywne
2x2GB DDR2 GodRAM 667 MHz
Płyta główna Gigabyte 945GCM-S2L
Chieftec GPS-450AA-101A 450W
Jeżeli to jakas różnica to mam jeszcze monitor Samsung LCD 22'
Czy na tym zestawie można bedzie grać w takie gry jak gta 4, nfs undercover i inne nowe na najwyższych albo wyższych wymaganiach?
Intel Core Duo E5200 2.50 GHz BOX
Nvidia GeForce 9600 GT 512 MB chłodzenie pasywne
2x2GB DDR2 GodRAM 667 MHz
Płyta główna Gigabyte 945GCM-S2L
Chieftec GPS-450AA-101A 450W
Jeżeli to jakas różnica to mam jeszcze monitor Samsung LCD 22'
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Tematy: Szycha89
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość