Siemanko wszystkim.
Napaliłem się ostatnio na zakup netbooka. Wszyscy je mają to ja tez chce mieć:-p. To żart oczywiście. Przeglądanie stron internetowych z netbookami zamiast mi pomóc tylko przeszkodziły. Miałem już wybranego Asusa 1002HA ale zacząłem się zastanawiać czy aby nie ma za małego monitora;/. To znalazłem sobie MSI U210 ale tu z kolei bateria ma trzymac tylko 4 godziny co jest wynikiem zadziwiająco słabym. Teraz jestem w kropce i nie wiem co wybrać, co kupić i z czego w ogóle wybierać?
Może ktoś pomóc?? Chciałbym coś z matryce choć 11 cali i z akumulatorem trzymającym no z 6 h chociaż.
Dzięki
Szukam netbooka...
Rozpoczęty przez
patryk_t
, 18 02 2010 02:49
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18 02 2010 - 02:49
Napisano 18 02 2010 - 07:46
Nie kierowałbym się zbytnio specyfikacjami technicznymi tego MSI odnośnie baterii. Może nie potrzyma ona z 7h no ale te 5 spokojnie co wydaje mi się, ze jest w miarę dobrym czasem.
Jak chcesz matryce 11-tke i baterie wytrzymującą te 6 h to zobacz sobie http://www.komputronik.pl/index.php/product/92275/Notebooki_i_netbooki/Netbooki_mini_notebooki_/BenQ_U121_niebieski.html.
Przy tych progach cenowych zawsze coś jest kosztem czegoś. Tu w zamian za słabszy procesor dostajesz 11 cali i dobry akumulator.
Ale ja mimo wszystko zostałbym przy tym co odrzuciłeś tj. Asusie Eee 1002HA. Pamiętaj że w tej chwili Asus jest jednym z liderów rynku netbooków i robi dobre sprzęt.
Jak chcesz matryce 11-tke i baterie wytrzymującą te 6 h to zobacz sobie http://www.komputronik.pl/index.php/product/92275/Notebooki_i_netbooki/Netbooki_mini_notebooki_/BenQ_U121_niebieski.html.
Przy tych progach cenowych zawsze coś jest kosztem czegoś. Tu w zamian za słabszy procesor dostajesz 11 cali i dobry akumulator.
Ale ja mimo wszystko zostałbym przy tym co odrzuciłeś tj. Asusie Eee 1002HA. Pamiętaj że w tej chwili Asus jest jednym z liderów rynku netbooków i robi dobre sprzęt.
Napisano 18 02 2010 - 16:48
Ten BenQ ze stronki Komputronika nie jest najgorszy, choć ja jestem tego samego zdania co Kant, że ten Asus jest dobry. A jak chcesz większy monitor to kup normalnego laptopa np. 17 calowego. Bo w netbookach chodzi nie o to, żeby miały dużą matrycę a o to żeby były podręczne i łatwe w transporcie;-). Więc nie kombinuj za dużo tylko bierz tego Asusa.
Napisano 18 02 2010 - 20:09
Ha, można mieć laptopa z 13.3 cali i baterią 6h z włączoną WLAN, ale trzeba słono zapłacić. Takim modelem jest Asus UL50 tylko, że najtaniej w Anglii kosztuje 2400zł w Polsce od 2800zł. Te malutkie Asusy trzymają bardzo długo baterie i są tanie, pytanie do czego ci taki laptop, w którym oglądanie niektórych divx w trybie pełnoekranowym może być utrudnione przez wzgląd na bardzo słabiutki procesor.
Napisano 18 02 2010 - 23:09
Makensis jak dla mnie w tym Asusie relacja ceny do wydajności jest cieńka i cena jest za wysoka jak dla mnie.
Użytkownik bluragana6 edytował ten post 18 02 2010 - 23:11
Napisano 20 02 2010 - 11:47
Oprócz wydajności brałem pod uwagę mobilność, a wtedy można docenić zalety Asusa. Nie jest przy tym za ciężki - także cenowo na razie kuleje. Procesor nie jest zły, Core Duo co prawda 1.3Ghz, ale ULV więc bateria będzie długoo pracować.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych