Ziele: Nie do końca schodzimy z tematu. Zbyno pytał, jak napisać wirusa ,który może np. spalić komputer (procesr, zasilacz etc.), a więc aby mu odpowiedzieć trzeba wymyśleć jak taki wirus może spalić komputer. Miałem kiedyś takie programiki, które, jak ktoś już wspomniał, służyły do podkręcania kompa. Jakbym już coś takiego robił, to wyłączył bym wętylatory i podkręcił napięcie procesora, pamięci RAM i czego by się tam dało. (Tak właściwie można wyłączyć wiatrak od zasilacza?) Teraz jakby to upakować w jakiś program, który uruchomi się ukrytu i wpisze do autostartu to... już widzę Newsy: "Nowy wirus niszczy sprzęt komputerowy." Właściwie ile latek można dostać za napisanie i wypuszczenie takiego wirusa/robaka?
//sorry za odkopanie wątku
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: Szarry
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 8
- Odwiedzin: 1 000
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
0
Neutralna
Znajomi
Szarry nie posiada znajomych
Ostatnio byli
Brak ostatnio odwiedzających do wyświetlenia
Moje posty
W temacie: virus - jak napisać własnego?
11 05 2008 - 20:22
W temacie: TELNET
22 04 2008 - 10:18
To ja się wtrące:
1. Co do polecenia "net start telnet", to niebardzo wiem co ono oznacza, ale jestem pewien, że wystarczy Telnet xxx.xxx.xxx.xxx
2. Co do pingu, to nie wiem o co tyle krzyku. Fakt można by bardziej rozwinąć to polecenie, bo kompletnie zielony człowiek zobaczy 4 razy "Upłynoł limit czasu..." i przejdzie do pkt. 2
2. Co do SP, to komputer "atakującego" może mieć dowolny system operacyjny (o ile mi wiadomo wystarczy też telnet w systemie linux) z dowolnymi dodatkami, SP etc, a na kompóterze ofiary (tak, można napisać ofiary... ofiary zwykłego kretynizmu), to kwestia włączenia usługi Telnet (servera). Może to do tego jest to polecenie: "net start telnet"? Serio nie wiem, więc pytam.
3. Zabrakło mi też wzmianek na temat:
*skąd wytrzasnąć IP
*jakiś linków skąd hasło i login (drugie)
*co jak gość jest za lanem
*jakieś takie sztuczki w stylu: "Co zrobić, by pokazało mu się okienko z komunikatem"
P. S. Nie wiem, czy to tylko ja mam taki problem, ale jak bawiłem się w lanie, to sceny robił "EDIT", który z samej swej natury jest dość przydatny. Dał się włączyć, napisać też się dało, ale ani klawiaturą (alt - plik -zapisz; ctrl+s) ani myszą zapisać się nie dało. Ktoś wie co z tym zrobić?
Kreślę z szacunkiem:
Szarry
1. Co do polecenia "net start telnet", to niebardzo wiem co ono oznacza, ale jestem pewien, że wystarczy Telnet xxx.xxx.xxx.xxx
2. Co do pingu, to nie wiem o co tyle krzyku. Fakt można by bardziej rozwinąć to polecenie, bo kompletnie zielony człowiek zobaczy 4 razy "Upłynoł limit czasu..." i przejdzie do pkt. 2
2. Co do SP, to komputer "atakującego" może mieć dowolny system operacyjny (o ile mi wiadomo wystarczy też telnet w systemie linux) z dowolnymi dodatkami, SP etc, a na kompóterze ofiary (tak, można napisać ofiary... ofiary zwykłego kretynizmu), to kwestia włączenia usługi Telnet (servera). Może to do tego jest to polecenie: "net start telnet"? Serio nie wiem, więc pytam.
3. Zabrakło mi też wzmianek na temat:
*skąd wytrzasnąć IP
*jakiś linków skąd hasło i login (drugie)
*co jak gość jest za lanem
*jakieś takie sztuczki w stylu: "Co zrobić, by pokazało mu się okienko z komunikatem"
P. S. Nie wiem, czy to tylko ja mam taki problem, ale jak bawiłem się w lanie, to sceny robił "EDIT", który z samej swej natury jest dość przydatny. Dał się włączyć, napisać też się dało, ale ani klawiaturą (alt - plik -zapisz; ctrl+s) ani myszą zapisać się nie dało. Ktoś wie co z tym zrobić?
Kreślę z szacunkiem:
Szarry
W temacie: [winapi]*.exe w linuksie - czy da się?
22 04 2008 - 09:53
Część problemów już rozwiązałem (np. dowiedziałem się o istnieniu "Wine"). Kompilator g++ mi odpowiada, bo używam Dev-c++, a i czytałem, że nakładkę graficzną znaleźć doń można więc nie ma problemu (konsoli się nie boję, ale niektóre żeczy wygodniej wyklikać). Na koniec słowo wyjaśnienia: Pisać dla siebię będe oczywiście pod linuksa, ale częto ktoś prosi o jakiś mały spryty programik do tego, czy tamtego i było by miło móc mu to napisać w WinAPI, a potem oczywiście przetestować. Windows ciągle pozostaje najpopularniejszym systemem i nie chcę się "pozbawiać" możliwości pisania pod tego właśnie OS'a. No... chyba, że znasz i polecisz mi jakis inny sposób pisania programów okienkowych DLA Windowsa, który mógłbym zastosować pisząc POD Linuksem.
Dziękuje za pomoc:
¶šžarrý¶
Dziękuje za pomoc:
¶šžarrý¶
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: Szarry
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość