Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sync out of Range

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 gustawson

gustawson

Nowy

• 4 postów

Napisano 26 12 2009 - 21:37

Witam! Podczas instalowania Windowsa, (wszystko szło tak jak powinno). Doszła do jej zakonczenia, i sie uruchomił ponownie :D niby nic nowego, alee...

nagle pojawiło sie takie coś
Dołączona grafika

I problem w tym wszystkim polega na tym, że po wcisnięciu jakiejkolwiek opcji pojawia się ponowne uruchamianie komputera.

I na chwile pokazuje sie takie coś
(przepraszam za jakość zdjęcia, lecz musialem szybko łapać :P)
Dołączona grafika

potem pokazuje się to
Dołączona grafika

a potem zdjęcie numer 1... i tak w kołko...

Czy możliwe ze moja płytka z Windowsem XP była do "bani"?

Jak temu zaradzić :D?

• 0

#2 makensis

makensis

Naczelny

• 5 036 postów

Napisano 26 12 2009 - 23:35

Uruchomienie w trybie VGA powinno rozwiązać problem, ponieważ Windows nie będzie używał wbudowanych/zainstalowanych sterowników karty graficznej, tylko trybu Save VGA (640x480) co każdy komputer udźwignie. Jeśli nadal wystąpi problem to wina leży po stronie karty graficznej, która generuje nieodpowiedni sygnał do monitora w trybie akceleracji 2D, w skrócie schrzaniło się GPU karty graficznej np. na skutek przegrzania.

• 0

#3 gustawson

gustawson

Nowy

• 4 postów

Napisano 26 12 2009 - 23:46

hmm... Dzieki, spróbuje z tym.

Ale mi sie wydaje, ze to nie to.

Poprostu (mądry Polak po szkodzie Sad) Głupio to zabrzmi ale instalowalem windowsa poprzez wlozenie płyty do napędu podczas gdy on był na pulpicie itp.
I sie normalnie istalowalo, az przy zakonczeniu procesu instalacji uruchomił sie ponownie i max wlasnie doszedlem do pierwszego zdjęcia.. Sad
Dodam też ze w biosie mam ustawione first - floppy, second - cdrom, third - hard drrive.
Czyżby to oznaczało ze moja plyta jest niebootowana lub uszkodzona?
Bo komputer jej nie widzi...

TO SYNC out of Range, juz wiem co oznacza :D

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych