Skocz do zawartości

Zdjęcie

Świąteczny kicz

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 #plus

#plus

Uzależniony od forum

• 1 315 postów

Napisano 23 12 2009 - 14:46

Święta święta, idą święta, a wraz z nimi nowa porcja reklam z przerobionymi kolędami, bezgustnymi wystrojami sklepów i całą masą pozdrowień życzących zdrowych, spędzonych w rodzinnym gronie dni. Świąteczne niezbyt szczere życzenia płyną szerokim strumieniem z całych mediów, a w radiu lecą kolędy w wykonaniu mniej lub bardziej znanych artystów. Kolędy te - im bardziej przekręconą melodię mają, tym gorzej wypadają. Reklama w telewizji każe kupić bliskim w prezencie obrzydliwą w smaku kawę, rewelacyjny inaczej telewizor tudzież śmierdzące perfumy.
Polskie stacje telewizyjne po raz kolejny puszczą oklepanego Kevina, słabiutki western Rio Bravo z 1959 r. (sic!) i kolędowanie z gwiazdami, które w kolorowym show recytują wiersze na deszczu.

Temat dedykuję każdemu, kto ma bardziej racjonalne spojrzenie na święta i umie dostrzec wszechobecny i nieszczery kicz. Wprawdzie święta to nie tylko telewizja i reklamy, ale siłą rzeczy jesteśmy na nie skazani.

• 0

#2 Macsch15

Macsch15

Profesjonalista

• 3 705 postów

Napisano 23 12 2009 - 14:51

Jeśli chodzi o TV to nie narzekam :D a takich telewizji jak TVP już się nie ogląda plusie :P

Nie wszystkie sklepy są kiczowato "ubrane" , nie wszystko życzenia są nie szczere.

Ale to są wyjątki oczywiście

Plusie , jeszcze zapominałeś o przychodzących irytujących SMS'ach od operatorów z coraz to nowymi promocjami. :P

• 0

#3 #plus

#plus

Uzależniony od forum

• 1 315 postów

Napisano 23 12 2009 - 14:53

Faktycznie, dopiszmy smsy do listy. :D W międzyczasie dostawałem smsy reklamowe z rewelacyjnymi melodyjkami na święta za jedyne 10 zł.
  • 0

#4 Krzychu25

Krzychu25

Zaawansowany użytkownik

• 1 045 postów

Napisano 23 12 2009 - 15:07

Mnie ze świątecznych reklam najbardziej irytuje ta babcia z dźwiękiem z allegro. A na sms'y znalazłem sposób, dodałem je do listy blokowanych i teraz telefon usuwa je tuż po przyjściu, sam :D

Bardzo nużą mnie życzenia wysyłane na gg, oczywiści skopiowane z jakiejś strony.

Sam Kevina nigdy nie oglądałem, albo tego nie pamiętam.
  • 0

#5 Jakub566

Jakub566

Pedobear

• 897 postów

Napisano 23 12 2009 - 16:12

A mnie irytuje dodatkowo to, że Ci wszyscy ludzie świętują Boże Narodzenie, dają sobie prezenty, dzielą się opłatkiem - a 90% nie wierzy w Boga, nie idzie wcale do kościoła oraz wcale nie rozumie znaczenia świąt.
  • 0

#6 jackass

jackass

Staruszek Jack

• 8 823 postów

Napisano 23 12 2009 - 17:09

a 90% nie wierzy w Boga, nie idzie wcale do kościoła

Ludzie raczej chodzą tylko aby się pokazać , przyjeżdzają do rodziny pochwalić się nowym samochodem , ciuchami itp.

Ja osobiście jestem niewierzącym ale święta obchodzę normalnie z rodziną bo większość u mnie w rodzinie jest wierząca.
  • 0

#7 Gość_Vojt007_*

Gość_Vojt007_*

Napisano 23 12 2009 - 17:51

Mnie sie zbiera na wymioty jak slysze te lukrowane koledy przepełnione nieszczerym tekstem. poprsotu ucho mi więdnie jak słysze ten badziew.

Na telewizje nie narzekam, bo rzadko ją oglądam, wiedząc co tam znów będą grali. Dlatego też radze innym by sobie odpuscili TV, a zainteresowali sie innymi rozrywkami. Nie bedziecie miec tez problemow z reklamami. To naturalne , że w okresie światecznym sa one puszczane w wiekszym stopniu bo jest sie o co bic. Swieta to 1/4 zyskow z calego roku więc...

Niestety na ten swiateczny kicz i komercje jestesmy skazani. Niestety takie czasy, i trzeba sie z tym pogodzic, ale nie koniecznie musimy na to odpowiadac.
  • 0

#8 Jakub566

Jakub566

Pedobear

• 897 postów

Napisano 23 12 2009 - 20:20

Dorzucę coś jeszcze - dlaczego święta to taki wielki festyn obżarstwa? :D
  • 0

#9 #plus

#plus

Uzależniony od forum

• 1 315 postów

Napisano 23 12 2009 - 21:10

Ile jedzenia naszykowano, tyle się zje, tak jest z większością materiałów. :D Ja nie ukrywam, że święta jeszcze się nie zaczęły, a mi już przybyło. Taki kolejny minus świąt. :P
  • 0

#10 Macsch15

Macsch15

Profesjonalista

• 3 705 postów

Napisano 24 12 2009 - 11:24

Mnie denerwuje jak muszę odpowiadać na dużo wiadomości np. na gg z życzeniami , bo przecież ktoś kto mi wysłał oczekuje czegoś więcej niż np. dzięki , wzajemnie... :D

I tu się zaczyna masakra.
  • 0

#11 #plus

#plus

Uzależniony od forum

• 1 315 postów

Napisano 25 12 2009 - 08:56

A ja odpowiadam życzeniami, które dostałem od kogoś innego. :D

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych