Skocz do zawartości

Zdjęcie

"Strzelanie" PC + Restarty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 damiannn

damiannn

Nowy

• 2 postów

Napisano 09 10 2011 - 12:21

Witam. Otóż piszę tutaj ponieważ mam dość chyba poważny problem z którym męczę się już jakiś czas. Mianowicie co jakiś czas komputer zaczyna mi jakby 'strzelać', słychać jakby dzwięk przy wyłączaniu i włączaniu komputera jednak cały czas widze pulpit, wszystko mi się zacina, nic nie mogę robić i tak strzela, aż po chwili wyskakuje blue screen. Pomyślałem, że to wina windowsa dlatego przeinstalowałem go wczoraj, wszystko działało super sprawnie jednak gdy dziś włączyłem komputer i zostawiłem tak bez ruchu przez jakieś 15-20 min po czym wróciłem i nacisnąłem na ikone gg znów zaczęło 'strzelać' po czym wyskoczył blue screen. Nie wiem o co tutaj może chodzi czy może jednak to wina windowsa, brak jakiś sterowników czy coś? Komputer jest dość stary, nie jest jakimś cackiem. Moja płyta główna to ASRock K7S8X v3, zasilacz z tego co przeczytałem na nim to jakiś Codegen 300W model 300X, Ram 1 GB, karta graficzna GeForce 7300 GT (512 MB), no i procesor Athlona 1.7. Więc ja już nie wiem czy to wina PC czy Windowsa, jednak jeszcze jakiś miesiąc-dwa miesiące temu miałem ten sam sprzęt i wszystko chodziło jak trzeba, nic takiego się nie działo.

• 0

#2 Aal

Aal

...

• 161 postów

Napisano 09 10 2011 - 15:44

Codegen - te zasilacze powinny sie nazywac Carmagedon :sciana: Przez pol roku upalily mi sie dwa :D
Jak mozesz to podaj jakie masz temperatury. Mozliwe, ze sie przegrzewa (ma juz troche lat i jesli nigdy nie czysciles chlodzenia, to w srodku jest wiecej kurzu niz wolnego miejsca w obudowie), zasilacz moze nie dawac rady, dysk twardy moze byc uszkodzony.

• 0

#3 damiannn

damiannn

Nowy

• 2 postów

Napisano 09 10 2011 - 18:03

Tylko jest pewien problem.. Jestem w takich rzeczach lajkiem i jakby mi ktoś mógł doradzić jakiś program do badania temperatury prosty w obsłudze, żeby po prostu człowiek mógł się połapać co i jak.
  • 0

#4 timmy

timmy

Zaawansowany użytkownik

• 624 postów

Napisano 09 10 2011 - 18:07

tutaj masz linka
http://www.dobreprogramy.pl/Everest-Home-Edition,Program,Windows,11558.html

wszystko po polsku wiec latwo sie polapac ;p
  • 0

#5 Aal

Aal

...

• 161 postów

Napisano 09 10 2011 - 18:08

Np. Everest, HWMonitor. Ten drugi jest prostszy w obsludze bo tylko go odpalasz i wszystko widzisz :sciana:

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych