Skocz do zawartości

Stihl

OFFLINE Ostatnio: 24 07 2008 14:32
-----

Moje posty

W temacie: Problem z ZYXEL Prestige 660H-61

23 07 2008 - 00:44

Więc tak karta sieciowa była chyba wyłączona bo sprawdzałem w biosie i było coś w stylu on board Lan i wziełem na disable teraz wyskaluje że znaleziono nowy sprzęt kontroler ethernet ale nie może znaleź sterów sprawdzałem też na płycie od głownej i nie ma

EDIT: Co dotej sieciowki dajmy że nie chce mi się z nia bawić dałoby na tym zainstalować tego routera http://allegro.pl/item398919860__karta_sie..._100_mbps_.html ??

Dobra router skonfigurowany i hula równo wystarczyło sterowniki w kreatorze wybrać ręcznie ;] Hugster dzięki za cierpliwość i przede wszystkim pomoc masz browara u mnie ;]

22 07 2008 - 19:21

Ta wszystko jest dobrze kabel też jest dobry bo świeci sie dioda lan i z tyłu wejście od karty sieciowej też świeci sie na zielono, ale nie moge ruszyć znowu dalej bo nie mam wogóle połączenia lokalneg, zrobiłem formata ale nic nie dało jedyne połączenie jakie mam to Neostrada TP

Moja płyta główna to abit ab9 quad gt patrzyłem w specyfikacjach jest zintegrowana karta sieciowa tylko nie mam połączenie sieciowego i wogóle nie wykrywa tej karty ale dioda z tyłu przy kompie świeci na zielono

Czyli ogólnie wszystko już jest ale pozostał ostatni problem pomoże ktoś go rozwiązać bo chciałbym się obejść bez pomocy specjalisty

21 07 2008 - 00:09

Witam.

Więc jeśli konfiguracja protokołu jest ok, to pozostaje karta lub kabel. Twierdzisz, że karta odpada... ale czy na 100%?

Co do kabla - rodzaj dobry. Ale pozostaje jeszcze kwestia ułożenia kabli, niby małe nic a jednak.

Weź obydwie wtyczki do ręki, kablem do siebie a tym 'dzyndzlem' który blokuje kabel do dołu i napisz mi ułożenie kabelków (kolorystycznie) w obydwu końcówkach - rzecz jasna patrząc od lewej.

---
Pozdrawiam
Hugster

Są 2 kable od lewej zielony i czerwony. Kurde ja nie rozróżniam tych kabli ale dodam, że użyłem takiego którego jedna wtyczkę podłancza się do gniazdka telefonicznego a drugą do modemu

EDIT: Więc raczej mam zły kabel bo porównałem kolory z obrazkiem... Najlepiej będzie jak pójde jutro do sklepu powiem że chce kabel sieciowy prosty i wtedy dopiero napisze czy mam jeszcze jakieś problemy czy nie :) Wiem że za bardzo zawracam już głowe ale po prostu nigdy nie miałem styczności z żadnym routerami :P

20 07 2008 - 23:28

-wiec tak konfiguracje TCP/ IP mam dobrą
- podpinam to na taki kabel http://allegro.pl/item400117057_kabel_siec..._kat_5e_2m.html dobry? bo jak nie jutro kupie inny
-karta raczej nie uszkodzona znacz była burza ale nic nie było podpięte

Pewnie mam zły kabel ale proszę sprawdzić

20 07 2008 - 23:15

Więc zrobiłem tak jak mówisz włożyłem jedna koncowke kabla to karty sieciowej drugą do gniazdka lan ale dioda wogóle nie chce sie zapalić a jak chce się połączyć z siecią lokalną to przy pobieraniu IP wyskakuje błąd ograniczenie lub brak łączności już normalnie nie mam siły na ten router :/