Miałem zainstalowane sterowniki Realteka do katry dzwiękowej, lecz pod skype nie wykrywało mi urządzeń dzwiękowych. Trochę mnie to irytowało, więc postanowiłem przeinstalować sterowniki, lecz podczas instalacji nowych sterów, przy ponownym uruchomieniu kompa wyskakuje mi błąd: "Microsoft Bus driver should be loaded in your system before installing Realtek HD Audio driver". Zależy mi na szybkim naprawieniu tego błędu, gdyż jest to komp z firmy ojca i jutro muszę go zwrócić.
Jest na nim obecnie zainstalowany Windows XP
Ma płytę główną 945GM2-H MS-7210 VER:3 (dzwięk jest oczywiście na niej zintegrowany)
Sterowniki karty dzwiękowej
Rozpoczęty przez
Nifir
, 06 04 2008 12:55
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 06 04 2008 - 12:55
Napisano 06 04 2008 - 13:50
Mam podobną płytę może nieco starszą z tą kartą. Musisz zdeinstalować wszystkie sterowniki od tej karty wraz z programem "sound effect- sound menager ". Wykonać restart i zainstalować właściwe sterowniki czyli Audio codec Realtek® ALC880 i będzie działać
Skype wykrywa tą karte - przynajmniej nigdy nie miałem z tym problemu. W menu narzędzia -opcje... - ustawienia audio, mikrofon powinien być jako "Realtek HD Audio rear input" a Głośniki jako "Realtek HD rear output". Oczywiście w menadżerze urządzeń nie powinno być żadnych wykrzykników i pytajników.
Napisano 06 04 2008 - 19:10
Dzięki wielkie, już działa.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych