Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sterowniki SATA i instalacja xp

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 rabarbar25

rabarbar25

Obserwator

• 9 postów

Napisano 10 12 2007 - 13:52

Witam! Mam problem ze sterami SATA. Otóż mam dysk WD2500JD, płytę główną Dell Dimension 8400.Chodzi o to,że podczas instalacji xp'eka nie widzi dysku.wiadomo potrzebne stery- ale nie mam stacji dyskietek. próbowałem też i zgrałem sterowniki do dysku w nLite ale nie pomogło nic. Dołączylem tez zewnetrzną stacje FDD i odczytał sterowniki te http://support.wdc.com/download/index.asp?...d=2&swid=10 ale tez nic -dalej nie widzi dysku. Co robić? Czytałem,że może potrzebne sterwniki do płyty głównej. Gdzie je znależć i jak zgrać? nLite? Proszę o pomoc.Dzięki :)

• 0

#2 Tequila

Tequila

Stały użytkownik

• 386 postów

Napisano 10 12 2007 - 15:35

Sterowniki mają byc ale nie do dysku (bo takowe nie sa potrzebne) a do kontrolera do którego jest dysk podłączony. Zatem sterowników szukaj na stronach producenta laptopa.
Albo w biosie poszukaj ustawień AHCI i nimi sie pobaw (nie wszystkie laptopy udostępniaja ustawianie trybu pracy kontrolera w biosie)

• 0

#3 rabarbar25

rabarbar25

Obserwator

• 9 postów

Napisano 10 12 2007 - 18:42

Stary będę wnioskował o pokojową nagrode Nobla dla Ciebie!Dołączona grafika Udało sie! Zmieniłem opcje w BIOSie i sie udało. Właśnie pisze juz na nowym systemie. Dziękuje serdecznie

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych