Witam.
Mam pewien problem. Otóż po zakupie nowego komputera swój stary złomik chciałem podłączyć gdzie indziej - poszedł format, instalki wszystkie itd. Wszystko ładnie zrobiłem, podłączyłem internet i od tego momentu powstaje mały problem. Np:
- podczas przeglądania stron www: gdy przewijam okno w dół obraz nie przesuwa się płynnie lecz tak jakby klatkuje... Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi (przesuwa się on w dół tak jakby "skacząc" co kilka cm...)
- w momecie gdy mam otwarte jakieś foldery: dzieje się to samo podczas przesuwania ich po pulpicie - przesuwają sie, ale też tak jakby "skacząc, klatkując".
Nigdy wcześniej czegoś takiego nie było - owszem, chodziło wolno bo komputer jest już stary, ale tego typu problemów nie miałem...
Co do sprzętu to jest tragiczny: Celeron 1,2; 128 mb ramu, nie pamiętam jaka grafika, ale jkaś słabiutka - w każdym bądź razie jak już wspomniałem wcześniej czego takiego nie było, a koputer ma służyć głównie do przeglądania internetu...
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Spowolniony komputer
Rozpoczęty przez
Messey
, 24 04 2008 10:22
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 04 2008 - 10:22
Napisano 24 04 2008 - 10:41
To jest zwyczajny objaw niezainstalowanych sterowników do Twojej karty graficznej. Znajdź je, zainstaluj i kłopot zniknie.
Napisano 24 04 2008 - 11:52
ok, jak tylko wrócę do domu to spróbuję (chociaż wydaje mi się, że instalowałem je, ale może się mylę) - mam nadieję, że pomoże...
Napisano 24 04 2008 - 18:08
Jeśli masz sterowniki do grafiki i directX zainstalowane to sprawdź w opcjach sterownika czy "przyspieszenie sprzętowe" masz ustawione na maksymalną wartość
Napisano 25 04 2008 - 08:28
Pomogło - dzięki wielkie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych