Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sony vaio jak moge cos wgrac bez napedu cd rom?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 neon5

neon5

Nowy

• 2 postów

Napisano 19 09 2008 - 21:25

Witam. mam problem z laptopem sony vaio dokładnie modelPcg-c1xg/bp. jest on bardzo malutki i opcjonalnie dodawany był do niego zewnętrzny napęd cdrom albo fdd. nie posiadam zadnego z nich a chciałbym do niego powgrywac kilka rzeczy. mam wgrany system windows 98 chyba sc. (procek pentium 2 400mHz 64 ramy karta graficzna cos koło 3 mb dysk 12 giga) pendrive odpada gdyz po włożeniu system go wykrywa ale nie moze znalesc sterownika wiec nic mi po nim bo nie mam jak zainstalowac sterownika! sa jakies inne mozliwosci przesłania danych typupodłaczenia pod kompa albo cos czy zostaje mi tylko kupno napedu na pcmcia? piszcie bo juz nie mam koncepcji naten temat.dzieki pozdro piszcie na maila iwka500@poczta.onet.pl

• 0

#2 Gość_Wojtex16_*

Gość_Wojtex16_*

Napisano 20 09 2008 - 11:37

Można kupić napęd pod usb, są takie do kupienia, tylko mogą być problemy z jego wykryciem.

PS> Do tego komputera najlepszy był by Milennium lub win 2000 pro, ponieważ nie mają te systemy problemów z wykrywaniem pendrive.

• 0

#3 neon5

neon5

Nowy

• 2 postów

Napisano 20 09 2008 - 11:51

pewnie ze były by one lepsze ale jak mam wgrac tego windowsa bez napędu..;/?tak sa napedy pod usb ale napewno mi go nie wykryje win 98se i znów wracamy do punktu wyjściowego!

teraz pytanie; jesli sformatuje dysk i zakupie naped na usb to czy podczas podłaczenia tego napedu bez systemu da sie go jakos wykryc i zainstalowac na me albo 200 moze nawet xp by poszedł??

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych