Planowałem ostatnio złożyć kompa na socket Intela (775), jednak na razie sie wstrzymam (nie mam tyle pieniędzy aby wymieniać większość podzespołów). Zostaję przy sockecie 754. Myślę że taki komp, bazując na Athlonie 64 3200+, 512mb RAMu (DDR 400 mhz cl3 INFINEON), dysku twardym, napędzie i nagrywarce na złącze ATA da radę w większości gier.
Planuję także kupno nowej karty graficznej - coś koło GF 8600GT, Radeona 1950 lub coś jeszcze nowszego. Martwi mnie jedynie czy tak nowa karta nie pogryzie się z MOBem na 754...
Poprzednia płyta głowna to ś.p. Asus K8V SE Deluxe, która zesmaliła się z bliżej nieokreślonych przyczyn (spalił się mosfecik, conajmniej jeden).
I tu właśnie zaczyna się problem. Jaką płytę główną (kompatybilną z powyższym sprzętem - o ile taka jest, nie wiem jak z grafiką) proponujecie? Szukam czegoś w miarę taniego (powiedzmy w granicach 200-250zł, chyba że będzie coś tańszego), niekoniecznie do podkręcania (choć przydałoby się), totalnie solidnego i bezproblemowego, a przy tym oczywiście wydajnego (do gier)