Nio niestety nic z tego. W Viscie nawet nie ma zakładki porty (Com i LPT). Jest tak jak pisałem wcześniej, podłączam GPS i dopiero włącza sie ta zakładka i w niej wykrywa jakies tam port com odpowiedzialny za GPS. Z działąniem samego GPS sobie poradzilem, troche na siłe ale działa, interesuje mnie teraz jak pozbyc sie tych pseudo zajetych numeró portów com. Mam zajete porty od nr 1 - 14, ja potrzebuje jakis wolny ponizej 10 gdyz np AutoMapa posługuje sie tylko poramiz przedziału 1 - 9. Wydaje mi sie ze te porty zajete sa własnie przez te sterowniki od GPS które wgrywałem i kasowałem (z tym że wgrać się dały obsadzająć jeden nr portu a przy deinstalacji nie zwalniaja go - I tu jest problem!). Mam jeszcze lapka z Xp i tam tego czegos nie ma - przy instalce sterów obsadzany jest jakis tam nr portu com, a po deinstalacji zwalniany. Jak zto zrobić na VISCIE? O to moje pytanie. Rejestr niby czysciłem z błędnych wpisów, nadpisów itp., i nic, może jakoś config zmienic, autoexec, lub cos co powoduje start tego. Niestety na tyle sie nie znam, a grzebanie bez żdnej pomocy w tych pliczkach konczy sie makabrą.Jak załączysz w menagerze "pokaż ukryte urządzenia" to tez ich nie widać?
Jakies sugestie gdzie można poszukac tego w rejestrze aby recznie usunąc??

Moja zawartość
Nie podano