Skocz do zawartości

Zdjęcie

Skaczące tekstury

• Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Weles

Weles

Obserwator

• 5 postów

Napisano 21 12 2007 - 20:33

Witam!

Posiadam kartę graficzną GeForce7600GS

Jestem prawie pewien, że problem wynika z w/w karty dlatego nie podaję innych parametrów.

Problem dot. głównie gier niestety zarówno tych najnowszych jak i przedpotopowych. Ze względu na to drugie jestem wkurzony, bo rozumiem, że z nowymi grami może być problem, ale stare gry które śmigały na GeForce4 bez zarzutu, na obecnej karcie wyglądają jak sito ??

No tak ale na czym polega problem ;) Ciężko to trochę opisać, ale postaram się. Tekstury w grach mi strasznie skaczą. Migoczą takie czarne kanciaste trójkątno podobne kształty w dosyć dużym tempie. Można od tego dostać oczopląsu. I co najgorsze to samo dzieje się w Gothicu 3 jak i dla przykładu w RTL Skoki Narciarskie 2000 :/ To już nie jest normalne.

Czy ma ktoś na to jakąś receptę, bo to jest bardzo denerwujące.

P.S Wszystkie gry chodzą bardzo płynnie, bez przycinek, jedynie ta grafika tak skacze...

• 0

#2 jakubgorz

jakubgorz

Stały użytkownik

• 251 postów

Napisano 21 12 2007 - 20:38

Miałem to samo na swoim fx5200 problem rozwiązało zainstalowanie nowych sterowników.

• 0

#3 Weles

Weles

Obserwator

• 5 postów

Napisano 22 12 2007 - 01:16

Problem w tym, ze mam najnowsze ;)
  • 0

#4 Zuras

Zuras

Początkujący

• 17 postów

Napisano 23 12 2007 - 22:28

Najnowsze nie oznacza najlepsze... spróbuj starsze ;)
  • 0

#5 Weles

Weles

Obserwator

• 5 postów

Napisano 24 12 2007 - 02:36

Jakie ? Zresztą wątpie, żeby w w najnowszych sterach były takie błędy :/
  • 0

#6 Zuras

Zuras

Początkujący

• 17 postów

Napisano 24 12 2007 - 12:01

Spróbuj na starszej wersji sterowników i daj znać jak wyszło
  • 0

#7 Weles

Weles

Obserwator

• 5 postów

Napisano 29 12 2007 - 12:19

No niestety nadal to samo, cały czas sie psuje ta grafika :/
  • 0

#8 zatomek

zatomek

Początkujący

• 19 postów

Napisano 19 02 2008 - 17:17

Ja też miałem ten sam problem z fx5200. Najdziwniejsze dla mmnie było to, że problem pojawiał się tylko przy pierwszym uruchomieniu gry. Wystarczyło wyjść z gry (trzeba znać na pamięć kolejność klawiszy, bo migałące obekty sprawiały że nic nie było widać) i uruchomić grę jeszcze raz - wszystko chodziło bez zarzutu. Ja miałem ten problem przy ColinieMcrae2 i 4, NFS, itp. A starsze sterowniki też nie pomagały. Może ktoś ma jakiś pomysł z kąd takie zachowanie sprzętu?

• 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: zacinanie komputera przycinanie komputera obraz skacze

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych