Skocz do zawartości

SinglePlayer

OFFLINE Ostatnio: 09 01 2014 23:00
-----

#284477 Kilka pytań do informatyków z zawodu odnośnie wykształcenia.

Napisane przez Weksel w 08 01 2014 - 08:37

Jeżeli chcesz być administratorem sieci, to najlepiej jakbyś conajmniej miał studia inżynierskie.

Dodatkowo kursy CISCO, M$, etc.

Poza tym nie licz, że od razu dostaniesz dobrą robotę. W IT w dużej mierze liczy się doświadczenie. Ja zaczynałem na Helpdesku, zanim skończyłem w projektach IT.

• 1

#284476 Kilka pytań do informatyków z zawodu odnośnie wykształcenia.

Napisane przez brutus3 w 08 01 2014 - 07:14

Kubełek zimnej wody Technik Informatyk, wcale nie gwarantuje ci pracy jako administratora sieci lecz jako montarzystę i konserwatora. Nawet kierownikiem grupy montującej sieci i konserwującej nie będziesz. Masz możliwość pracy jako wyskok wykfalifikowany pracownik fizyczny z możliwością awansu najwyżej na brygadzistę i wewntualnie po znajmości na zastępcę kierownika.

Ludzie z wyższym wyksztąłceniem informatycznym pracują bezpośrednio przy instalacji i konserwacji sueci komputerowych bez uprawnień administratora. Prywatnie u siebie w firmie to tak lecz nie jako pracownik najemny.

Sugeruje studia wyższe o kierunku admistracyjnym lub o kierunku informatycznym. Teraz ludzie kończą licea zawodowe zaoczne też o kierunku informatyki i awansują do nosiciela kabli za montarzystą.

Materiał do przemyślenia :)

• 1