Skocz do zawartości

Zdjęcie

Siec bezprzewodowa i Vista

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 kaziu91

kaziu91

Początkujący

• 29 postów

Napisano 19 05 2008 - 21:58

Mam problem z podlaczeniem sie do sieci bezprzewodowej na moim laptopie. Mam komputer z routerem, drugi komputer stacjonarny łaczy sie bezproblemu a na laptopie nie moge sie polaczyc z ta siecia pomimo ze siec jest wykrywana. ;/

Wszystko najlepiej wyjasnia screeny ;)

Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

We własciwosciach sieci jest taka zakladka, domyslnie mam ustawione 'bez uwierzytelnienia', gdy przelaczam na 'udostepnione' musze wpisac jakis klucz jednak nie wiem jaki, byc moze to wlasnie dlatego jest ten blad.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

• 0

#2 Weksel

Weksel

Intel inside

• 646 postów

Napisano 19 05 2008 - 22:51

Problem tkwi w firewallu. Prawdopodobnie tym windowsowym i to on blokuje połączenie. Gdzieś we właściwościach połączenia powinna być opcja z tym.

• 0

#3 kaziu91

kaziu91

Początkujący

• 29 postów

Napisano 19 05 2008 - 23:01

Problem tkwi w firewallu. Prawdopodobnie tym windowsowym i to on blokuje połączenie. Gdzieś we właściwościach połączenia powinna być opcja z tym.

Ale firewallu w Viscie? Jak tak to nie mam tam zadnego zainstalowanego firewalla
  • 0

#4 Weksel

Weksel

Intel inside

• 646 postów

Napisano 20 05 2008 - 00:05

No i własnie o to chodzi masz ten windowsowy firewall. Nie mam aktualnie na żadnym kompie zainstalowanej visty, więc nie wiem dokładnie gdzie to się wyłącza, ale gdzieś we właściwościach połączenie bezprzewodowego musisz deaktywować zaporę visty.
  • 0

#5 kaziu91

kaziu91

Początkujący

• 29 postów

Napisano 21 05 2008 - 16:14

No i własnie o to chodzi masz ten windowsowy firewall. Nie mam aktualnie na żadnym kompie zainstalowanej visty, więc nie wiem dokładnie gdzie to się wyłącza, ale gdzieś we właściwościach połączenie bezprzewodowego musisz deaktywować zaporę visty.

Zapora jest wylaczona ;/ I nadal to samo ;]

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych