Skocz do zawartości

.:Seth:.

OFFLINE Ostatnio: 12 08 2008 18:12
-----

Moje posty

W temacie: ASUS - problem z uruchomieniem

12 08 2008 - 15:56

Żeby zresetować ustawienia BIOSu, wyjąłem na kilka minut baterię na płycie głównej. Już opisuję, jak to wszystko wygląda: Pojawia się tylko ekran powitalny ASUS i nic ponadto, nie ma nawet komunikatu "F2 to enter BIOS". Ale korzystałem z innego ASUSa, tak więc wiem, że tak właśnie wywołuje się BIOS. Potem pojawia się komunikat "Entering Setup..." oraz komunikaty potwierdzające wykrycie dysku i napędu optycznego. Z tym, że na tym etapie wszystko się zacina. Nie można wejść w BIOS. Zastanawiam się, czy przypadkiem coś z dyskiem się nie schrzaniło. Wcześniej była Vista, sformatowałem dysk C:, zaczęło się kopiowanie plików i po ponownym uruchomieniu notebooka wszystko się posypało. Kiedyś gdzieś czytałem, że zdarzały się podobne problemy przy zmianie systemu, ale w sytuacji, gdy ktoś kasował ukrytą partycję z instalką Visty. Ja zostawiłem ją w spokoju. Nie wiem, co teraz mam zrobić...

12 08 2008 - 15:29

Nic nie pomaga... Brakuje mi już koncepcji... Jakieś nowe pomysły?

12 08 2008 - 14:59

Niestety, problem tkwi w tym, że nie mogę wejść do BIOSu. Wszystko zawiesza się na etapie "Entering setup..." i koniec - nie rusza dalej.