- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: Security
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 11
- Odwiedzin: 5 472
- Tytuł: Początkujący
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
-
Moje posty
W temacie: [ie] Pytanie odnośnie IE 7
15 06 2007 - 20:57
Z oficjalnego źródła wiem, że autor poradził sobie z problemem, a jeżeli chodzi o podkreślane słowa w lisie, to faktycznie, FF robi błędy w interpretowaniu błędów ortograficznych. Nie ma wyjście, trzeba kliknąć podkreślone słowo prawym klawiszem myszy i "Dodaj do słownika"...
W temacie: [ie] Pytanie odnośnie IE 7
15 06 2007 - 08:39
O czym ty mówisz maciej13? Tutaj nie chodzi o rozmazane strony tylko o rozmazaną czcionkę (ClearType). By wyłączyć te opcję, włączamy IE 7.0 -> Narzędzia -> Zakładka Zaawansowane -> Dział multimedia i odhaczamy "Zawsze używaj technologi ClearType dla HTML". Wyłączamy przeglądarkę i uruchamiamy ją jeszcze raz, od tej chwili czcionka na ekranie będzie normalna :]
W temacie: Mistrzostwa świata w klikaniu
14 06 2007 - 16:17
Pewny trik za pewne się przyda, bo moim zdaniem szkoda myszki. Dlatego pokaże jak włączyć obsługę klawiszy numerycznych, by klawisz "plus (+)" - najbardziej wysunięty na prawo - zamienił się w lewy klawisz myszy:
Włączamy panel sterowania -> Opcje ułatwień dostępu -> Zakładka mysz i zaznaczamy opcję "Użyj funkcji KlawiszyMysz". Od tej chwili klikanie będzie znacznie sprawniejsze i bardziej energooszczędne.
Włączamy panel sterowania -> Opcje ułatwień dostępu -> Zakładka mysz i zaznaczamy opcję "Użyj funkcji KlawiszyMysz". Od tej chwili klikanie będzie znacznie sprawniejsze i bardziej energooszczędne.
W temacie: [html/xhtml][css] wycentrowanie strony w XHTML Strict
14 06 2007 - 15:22
Jeżeli chodzi o Twoje rozwiązanie, to nie wiem czy działa ono na innych rozdzielczościach, jeżeli masz taką możliwość, przetestuj stronę przy różnych rozdzielczościach ekranu (1024x768, 1280x1024 itp.), bo wydaje mi się, że to nie zadziała poprawnie...
<style type="text/css"> width: 760px; /* Wpisz szerokość strony */ margin-left: auto; margin-right: auto; </style>Wklejasz do sekcji HEAD, ustalasz szerokość strony w pikselach i strona wyśrodkowana zgodnie z XHTML.
W temacie: [inne] Java - problem
08 06 2007 - 14:37
Pewnie tak, zainstaluj najnowszą wersję Java do swojego komputera. Możliwe, że "śmieci" (stare, uszkodzone pliki), zostaną nadpisanę nowymi, które działają. Jeżeli problem będzie dalej występował, odinstaluj maszynę Javy i zainstaluj ją jeszcze raz "na czysto".
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: Security
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość