Skocz do zawartości

Zdjęcie

Samsung SP2504C SATA II

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 bartekzegar

bartekzegar

Obserwator

• 6 postów

Napisano 08 10 2006 - 22:53

Witam
Mam chyba poważny problem z dyskiem Samsung SP2504C SATA II 250 Gb
Podczas gry w GTR 2 zawiesił mi się komp,więc zrobiłem restart.Jednak przy próbie załadowania systemu (XP) komputer restatrtował się zawsze w tym samym miejscu,więc zainstalowałem nowy system.
Ode tego momentu zaczęło się dziać...Niektórych plików nie mogę otworzyć(zostały uszkodzone),włączają sie zupełnie inne pliki od zamierzanych,nagle ze 120 GB wolnego miejsca zrobiło mi się zaledwie 32 GB....
Czy sprawa jest na tyle poważna żebym dawał dysk na gwarancję??

Pozdrawaim
DZięki za pomoc

• 0

#2 Siwy123

Siwy123

[S]pace[C]owboy

• 924 postów

Napisano 08 10 2006 - 23:01

Oj, chyba jest powazna... Dysk rozwala sobie sektory, jak widac w blyskawicznym tempie. Lepiej lec z tym do serwisu.

• 0

#3 lukid7

lukid7

Początkujący

• 134 postów

Napisano 09 10 2006 - 08:12

NA twoim miejscu najpierw sam bym probowal cos zrobic....miałem tą sama sytuacje z moim dyskiem, resetował sie komputer w tym samym miejscu caly czas, i dysk się zmniejszył...wsadziłem płytke z XP-kiem, zrobiłem nowe partycje, wszystko sformatowałem i hula! Jeżeli to ci nie pomoże oddaj dysk na gwarancje...
  • 0

#4 bartekzegar

bartekzegar

Obserwator

• 6 postów

Napisano 09 10 2006 - 10:52

Chyba najpierw zrobię formacik i usunę partycję...Tylko najpierw muszę znaleźć kogoś z dużym dyskiem albo zainwestować trochę w płytki DVD :)
  • 0

#5 71proste

71proste

Zaawansowany użytkownik

• 1 009 postów

Napisano 09 10 2006 - 20:36

Zawsze mozna cos w sieci przechowac jak sie kasy nie ma,sa wirtualne dyski,zawsze pare giga,albo pare kont otwierasz i po sprawie :)
  • 0

#6 polo44

polo44

Nowy

• 1 postów

Napisano 07 06 2007 - 17:50

Witam,
mam ten sam dysk Samsung SP2504C SATA II 250 Gb TAKI. Chodził mi dobrze, aż zaczął coś spowalniać (przy kopiowaniu przenoszeniu plików) wkońcu wyskoczył mi blue screen uruchomiłem ponownie, niby wszystko było ok aż do momentu, kiedy zaczęła się wbijać winda (czarny ekran i nic nie szło do przodu :D ). Uruchomiłem kompa ponownie i coś dziwnego w biosie gdy powinna się pojawić nazwa dysku, dvd itp. bios się zatrzymał tak stał przez pewną chwilę i poszedł dalej, ale dysku nie wykrył, więc winda się nie wbiła. Tak samo jest za każdym razem. Przełożyłem kabelek sata do drugiego gniazda na płycie, popoprawiałem kabel zasilający i kabel sata w dysku ale nic :) Brałem go też HDD Regeneratorem, ale wogóle go nie wykrył podobnie jak ściągnięty ze strony Samsunga program do analizy dysków HUTIL. Dodam, że podłączyłem mój stary dysk 20G i wszystko działa ok. Dysk mam jeszcze na gwarancji, ale bardzo mi zależy na danych z tego dysku (między innymi dokumentami tekstowymi do pracy).
Czy da się go jeszcze uruchomić i odzyskać te pliki?!
  • 0

#7 meesha

meesha

Zaawansowany użytkownik

• 527 postów

Napisano 08 06 2007 - 22:04

polo44 jaki masz zasilacz? Do nowych dysków potrzebne jest zasilanie, a nie atrapa. Ten dysk zapewne ożyje u kogoś z mocniejszą jednostką.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych