Skocz do zawartości

Zdjęcie

SQ - iloraz seksualności

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 socha

socha

Obserwator

• 8 postów

Napisano 01 06 2006 - 22:57

To nowe pojęcie (w skrócie SQ), analogiczne do IQ, ilorazu inteligencji. Seksuologowie stworzyli już nawet specjalny kwestionariusz SQ dla mężczyzn - na wersję dla pań czekamy - który pozwala im ocenić sprawność seksualną. Oby stał się impulsem do poprawy życia intymnego.

Ponad 1,5 miliona mężczyzn w Polsce doświadcza problemów z erekcją. Co z tym robią? Niestety, w większości przypadków... nic. Tylko 7 proc. mężczyzn z tej grupy szuka pomocy specjalisty. Reszta cierpi w samotności albo działa na własną rękę: kupuje na czarnym rynku leki poprawiające potencję. To błąd.

Zaburzenia erekcji są najczęściej objawem innych chorób, które należy leczyć, a z których mężczyzna może nie zdawać sobie sprawy (np. choroby wieńcowej, cukrzycy). Dlatego lekarze ostrzegają, by kłopotów ze wzwodem nie lekceważyć ani nie tłumić, stosując podejrzane medykamenty, tylko potraktować jako sygnał ostrzegawczy, że być może warto się przebadać.

Aby stwierdzić, czy potrzebna jest pomoc specjalisty, trzeba najpierw obiektywnie ocenić swoją sprawność seksualną. Wielu mężczyzn ma z tym problemy - bo niby z czym porównywać? Z relacjami kolegów? Wiadomo, że sporadyczne kłopoty mogą się zdarzyć każdemu - przemęczenie, stres, choroba albo po prostu zły dzień. Ale jeśli takie incydenty się powtarzają lub trudności nasilają się, powinno zapalić nam się w głowie światełko alarmowe. W ocenie seksualnej formy pomoże ci kwestionariusz opracowany przez brazylijską seksuolog dr Carmitę Abdo z kliniki zaburzeń seksualnych w Instytucie Psychiatrii na Uniwersytecie Medycznym w Sao Paulo, we współpracy z firmą Pfizer. Wypełnij go, a poznasz swoje SQ (od ang. sexual quotient), czyli iloraz seksualności.

[URL=http://kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/1,67670,3017234.html]Sprawdź swój iloraz seksualności - test

cholera nie mogę zrobic testu, nie mam siusiaka :D
ale czekam na Wasze wyniki ^^

• 0

#2 SkooRo

SkooRo

Początkujący

• 22 postów

Napisano 01 06 2006 - 23:06

"Twój wynik: 56.
Letnie życie seksualne

Obawiam się, że moje zadowolenie seksualne mogłoby być znacznie większe.

Z badań, które przeprowadzili autorzy testu, wynika, że przeciętne SQ zdrowych mężczyzn wynosi 84. Natomiast u osób z zaburzeniami erekcji wskaźnik ten wynosi od 26 do 74 w zależności od stopnia zaawansowania problemu. Jeśli twój wynik nie jest zadowalający, poszukaj pomocy - nie czekaj, aż trudności się nasilą. Tym bardziej że w większości przypadków zaburzenia sprawności seksualnej można skutecznie leczyć. Skorzystaj z tej szansy - dla siebie, dla niej, dla was.
"
pozostawiam bez komentarza... :D

..... a co mi tam, skomentuję:... mam dużo książek, chodzę regularnie do biblioteki, słucham dużo muzyki, prowadzę pasjonujace konwersacje ze samym sobą... po co mi seks... przereklamowany towar!

• 0

#3 ikslawok

ikslawok

Początkujący

• 27 postów

Napisano 02 06 2006 - 10:47

ja miałem 72 ciepłe zycie seksualne moze dlatego ze mam 20 lat a do twojego wieku dobije te 56 pkt :roll: cięzkie zycie mężczyzny prawda ? :mrgreen:
  • 0

#4 socha

socha

Obserwator

• 8 postów

Napisano 06 06 2006 - 00:26

nie martw się Chrono, prawdziwy wynik ykoopsa nie jest taki niski jak tu przedstawił :>
  • 0

#5 bogdan61

bogdan61

Nowy

• 1 postów

Napisano 16 06 2006 - 19:36

"Twój wynik: 62.
Ciepłe życie seksualne

Cieszę się seksem, ale istnieje jeszcze miejsce na poprawę. "

Na poprawę zawsze jest miejsce...
  • 0

#6 rudasna

rudasna

Nowy

• 1 postów

Napisano 29 07 2006 - 16:23

Twój wynik: 88.
Gorące życie seksualne

Jestem bardzo zadowolony z mojego życia seksualnego i w pełni się nim cieszę.

co mi wiecej trzeba :D

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych