Skocz do zawartości

Zdjęcie

SB AUDIGY POMOCY MAM PROBLEM...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 hyrdek22

hyrdek22

Nowy

• 1 postów

Napisano 23 01 2008 - 19:04

Witam wszystkich jestem tutaj pierwszy raz i mam pewien problem jeśli ktoś zna sie dobrze na kompach lub komus sie zdażyło cos podobnego prosze o pomoc ...a więc kupiłem sobie karte sb audigy no i mam problem bo mi nie działa karta jest sprawna napewno zainstalowałem sterowniki z płyty karte mi wykryło wszystko OK w menadzerze urzadzen jest sb audigy i pisze ze działa poprawnie ale w głosnikach nic nie słychac.. próbowałem sie bawić korektorami equalizerem z windowsa i nic ... działa jedynie mikrofon .. gdy włożyłem taka starą karte z Creativa to działa od razu a ta nie chce nie wiem czemu dwie noce nad tym siedziałem ..w biosie jest wyłaczona zintegrowana karta więc wszystko jest zrobione dobrze pózniej jeszcze zainstalowałem najnowsze sterowniki z strony producenta .. i tez to samo w koncu dałem kompa wczoraj do kogos kto sie tym zajmuje i tez nie potrafił tego zrobic w sklepie gdzie kupiłem ta karte tez mi to robili i powiedzieli ze ta karta nie współpracuje z moją płytą główną czy jest to mozliwe ? bo w koncu to dobra dzwiękówka więc chciałem taką mniec:) aha i gdy włozyli w sklepie karte sb audigy live ! tez to samo sie działo moja płyta główna epox ep-p4x400d procesor Intel Celeron 2400 mhz pamiec 512 ram twardy 300 Gb nowa pamiec i nowy dysk twardy komp po formacie widnows xp czy ktos Z Was moze mi jakos doradzić czy da sie z tym coś wogóle zrobic ? czy może co.ś pomóc aktualizacja biosu czy moze cos w biosie mam zrobic jeszcze i nie wiem czy gra to jakąs role bo ta stara karta która działała ma 16 bit no a ta nowa 24 bit... nie wiem juz co mam robic czy ja poprostu oddac .. prosze was ;) o pomoc Dzieki i pozdrawiam ...

• 0

#2 killov

killov

Początkujący

• 131 postów

Napisano 30 01 2008 - 19:39

Skoro Audigy jest 100% sprawna, pozostaje jedynie wertowanie kontrolera przerwan dla poszczegolnych elementow z pozycji BIOS. Szukaj IRQ, ale nie powiem Ci jak masz je ustawić, spróbuj przywrócić ustawienia BIOS do domyslnych. Jesli to nie pomoze, update i kolejne przywrocenie nominalnych wartosci.

Kiedyś na plycie ECS K7S5A mialem identyczny problem z karta SB Live!, pomoglo przelozenie jej do innego slotu PCI.

Aha, sterownikow nie instaluj nowszych na starsze, rób to jedynie mając pewnosc ze wczesniejsze zostaly w zupelnosci usuniete. Czasami pomaga formatowanie i instalowanie tych nowszych, ale co najwazniejsze Z OMINIECIEM sterownikow starszych. Tak na swiezo.. powodzenia!

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych