Skocz do zawartości

Ryco

OFFLINE Ostatnio: 13 11 2010 23:37
-----

Moje posty

W temacie: Haslo do biosa Acer eMachines G730G

13 11 2010 - 21:31

Sciąga się normalnie potem nagrywam, botuję i włącza sie logo GParted na dole jest żeby nacisnąć ENTER aby kontynuować. Naciskam i wyświetla że nie może załadować kernela.

13 11 2010 - 16:15

Wiem do czego jest GParted, tyle że jeśli wypalam PC CMOS Cleaner wypala mi właśnie GParted. Sciągałem już z kilku stron, z tej co podałeś także i zawsze wyswietla mi GParted.

Dziwna sprawa, aż trudno uwierzyć :/

13 11 2010 - 15:52

Przypomniałem sobie że kiedyś ustawiłem bootowanie z pendrive więc pendrive mogę zbootować :)
Pobrałem PC CMOS Cleaner, wypaliłem i po załadowaniu wyskakuje mi GParted (?). Sciągałem z kilku stron i zawsze jest Gparted. Pisze żeby wcisnąć ENTER żeby włączy naciskam i wywala komunikat że nie można uruchomić bo nie znajduje obrazu kernela gparted.
Dziwna sprawa... :/
Są inne programy do tego?

13 11 2010 - 00:57

Z Everest:
Nazwa płyty głównej eMachines G730
Czyli taka sama jak model laptopa

Na dole można zdjąć całą obudowę bądź tylko część, Zdjąłem część i tam jest dysk twardy, pamięć RAM i chyba karta sieciowa (był na niej adres MAC więc chyba to ona). Bateryjki/zworek nie było. Pewnie jest dalej a jak zdjął bym całość zerwałyby się plomby :/

13 11 2010 - 00:13

Resetu zworkami nie zrobię bo lapek ma 2 miesiace i szkoda gwarancji. BIOS jest zablokowany ogólnie więc nie zbootuję płytki z programem ;/
Kabla o ktorym pisano nie mam i nie wiem nawet co to za kabelek