- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: Ryco
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 14
- Odwiedzin: 1 873
- Tytuł: Początkujący
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
GG
6913194
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
Windows 7 # Linux Ubuntu 10.04
Moje posty
W temacie: Haslo do biosa Acer eMachines G730G
13 11 2010 - 21:31
Sciąga się normalnie potem nagrywam, botuję i włącza sie logo GParted na dole jest żeby nacisnąć ENTER aby kontynuować. Naciskam i wyświetla że nie może załadować kernela.
13 11 2010 - 16:15
Wiem do czego jest GParted, tyle że jeśli wypalam PC CMOS Cleaner wypala mi właśnie GParted. Sciągałem już z kilku stron, z tej co podałeś także i zawsze wyswietla mi GParted.
Dziwna sprawa, aż trudno uwierzyć :/
Dziwna sprawa, aż trudno uwierzyć :/
13 11 2010 - 15:52
Przypomniałem sobie że kiedyś ustawiłem bootowanie z pendrive więc pendrive mogę zbootować 
Pobrałem PC CMOS Cleaner, wypaliłem i po załadowaniu wyskakuje mi GParted (?). Sciągałem z kilku stron i zawsze jest Gparted. Pisze żeby wcisnąć ENTER żeby włączy naciskam i wywala komunikat że nie można uruchomić bo nie znajduje obrazu kernela gparted.
Dziwna sprawa... :/
Są inne programy do tego?
Pobrałem PC CMOS Cleaner, wypaliłem i po załadowaniu wyskakuje mi GParted (?). Sciągałem z kilku stron i zawsze jest Gparted. Pisze żeby wcisnąć ENTER żeby włączy naciskam i wywala komunikat że nie można uruchomić bo nie znajduje obrazu kernela gparted.
Dziwna sprawa... :/
Są inne programy do tego?
13 11 2010 - 00:57
Z Everest:
Nazwa płyty głównej eMachines G730
Czyli taka sama jak model laptopa
Na dole można zdjąć całą obudowę bądź tylko część, Zdjąłem część i tam jest dysk twardy, pamięć RAM i chyba karta sieciowa (był na niej adres MAC więc chyba to ona). Bateryjki/zworek nie było. Pewnie jest dalej a jak zdjął bym całość zerwałyby się plomby :/
Nazwa płyty głównej eMachines G730
Czyli taka sama jak model laptopa
Na dole można zdjąć całą obudowę bądź tylko część, Zdjąłem część i tam jest dysk twardy, pamięć RAM i chyba karta sieciowa (był na niej adres MAC więc chyba to ona). Bateryjki/zworek nie było. Pewnie jest dalej a jak zdjął bym całość zerwałyby się plomby :/
13 11 2010 - 00:13
Resetu zworkami nie zrobię bo lapek ma 2 miesiace i szkoda gwarancji. BIOS jest zablokowany ogólnie więc nie zbootuję płytki z programem ;/
Kabla o ktorym pisano nie mam i nie wiem nawet co to za kabelek
Kabla o ktorym pisano nie mam i nie wiem nawet co to za kabelek
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: Ryco
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość