Witam, od jakiegoś czasu kiedy zacząłem więcej ściągać plików z internetu, zauważyłem ze internet się rozłącza. Wiem że neo zmienia ip co 24 ale moje pytanie brzmi czy mogę coś z tym zrobić aby nie rozłączało. Mam modem sagemcom f@st 2704 może jest możliwość ustawienia tego. Tak mnie irytuje już ten brak internetu co 24 (masakra) Proszę o pomoc.
Rozłączanie neostrady co 24 h
Napisano 03 11 2013 - 18:22
Napisano 03 11 2013 - 19:00
Usługa neostrada posiada zmienne IP i wymaga logowania raz na dobę (czyli 24h) Nikt nic na to Ci nie poradzi.
Napisano 03 11 2013 - 20:24
No to lipa ale na 10000 % ??
A czy jeśli sobie zresetuje modem przed upływem standardowego rozłączenia to po załączeniu i tak jeszcze raz rozłączy ? Chciałbym na noc sobie pobierać ale bez stresu że odetnie mi neta.
Użytkownik BAKUN edytował ten post 03 11 2013 - 20:34
Napisano 03 11 2013 - 21:02
Możesz zadzwonić na Infolinię Neo i zgłosić im taką sytuację. Daj znać co powiedzieli.
Napisano 03 11 2013 - 23:00
A jakby przełączyć to co na zdjęciu ?

Użytkownik BAKUN edytował ten post 03 11 2013 - 23:02
Napisano 04 11 2013 - 00:16
To nic to nie da chyba, że chcesz ręcznie wpisywać IP w całej Twojej sieci wewnętrznej.
Napisano 04 11 2013 - 18:16
Mam inne pytanie, bo wiem że to co przedstawiłem na obrazku nie będzie działać. Czy jeśli wyłącze modem (zrestartuje) przed pobieraniem to zegar (licznik który odlicza 24 h ) zostanie wyzerowany i rozpocznie się odliczanie od nowa ? Kiedyś miałem stary modem fast 800 i on był podpięty pod komputer i gdy tylko wyłączyłem kompa to modem także gasł wtedy nie odczuwałem tego rozłączania internetu. Myślę sobie że mój nowy modem przez to ze jest cały czas pod prądem to jest w cyklu odliczania i przez to w takiej częstotliwości się dzieje ten brak neta. Jest to możliwe ?
Napisano 04 11 2013 - 18:49
A co szkodzi wyłączyć na chwilę komputer ja mam zmienne IP i tak ustawione że sieć uruchamiam kiedy mi potrzeba a komputer dobrze jest raz na 24 godz przewietrzyć czyli przskanować oczyścić wyłączyć i wąłczyc ponownie zwłaszcza przy optymalizacji rejestrów.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
Napisano 04 11 2013 - 19:30
A co szkodzi wyłączyć na chwilę komputer ja mam zmienne IP i tak ustawione że sieć uruchamiam kiedy mi potrzeba a komputer dobrze jest raz na 24 godz przewietrzyć czyli przskanować oczyścić wyłączyć i wąłczyc ponownie zwłaszcza przy optymalizacji rejestrów.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
Nie chodzi mi o wyłączenie komputera tylko o samo wyłączenie modemu aby go zresetować. Widocznie nie zapoznałeś sie z tematem lub nie wiesz oco chodzi.
Napisano 04 11 2013 - 20:19
Żle się wyraziłem lecz chodziło mi o to że przy wyłączeniu komputera wyłączasz modem ja nie mam wyłącznika przy modemie więc jak listwę wyłaczam wyłączam również modem. I po każdym wyłączeniu zegar ustawia się na nowo.
Po prostu ustal sobie godzinę w której wyłączasz modem na parę chwil tak na 10 - 20 sekund.
U mnie jest to samo choć mam dialog.
Użytkownik brutus3 edytował ten post 04 11 2013 - 20:21
Napisano 04 11 2013 - 21:52
Proszę o potwierdzenie przed mówcy
Jak tak jest brutus to będzie mnie to cieszyć i będę wyłączał sobie modem na chwile przed pobieraniem.
Napisano 05 11 2013 - 01:28
Potwierdzam z tego powodu że sam mam zmienne IP i jak zostawiam komputer na 24 to rano musze zresetować modem czyli wyłączam go na jakiś czas trudno dokładnie określić podałem czas w przybliżeniu.
Napisano 02 10 2014 - 18:33
Witam, od jakiegoś czasu kiedy zacząłem więcej ściągać plików z internetu, zauważyłem ze internet się rozłącza. Wiem że neo zmienia ip co 24 ale moje pytanie brzmi czy mogę coś z tym zrobić aby nie rozłączało. Mam modem sagemcom f@st 2704 może jest możliwość ustawienia tego. Tak mnie irytuje już ten brak internetu co 24 (masakra) Proszę o pomoc.
no witaj,tak jak inni użytkownicy ci opisali,że neo ma zmienne I.P. mam ten sam sa mmodem co ty,nawet jak wgrasz oprogramowanie to i tak ci będzie rozłączać internet ale tylko na parę sek,mi np w godz między 19:00 a 21:00 tak sie robi,po 30 sek już mam ponowne połączenie i inne I.P. w modemie 192.168.1.1 login:admin hasło:admin i tak w INFORMACJE poszukaj sobie wszystkie adresy DNS i ogólnie,zobacz po kazdym dniu jaka cyfra ci się zmieni,jeden adres I.P. ci zostanie na stałe
niestety neo chyba nie opanowało tego,iż przypisać adres I.P. na stale do konta użytkownika i każdy czasem ma problemy z połaczeniem,ja np na to,że mam prędkość zamiast 10 mb/s to mi dochodzi do 7 mb/s !!! przecież przy podłączenie neo na poczatku do 3 miesięcy miałem nawet 11 mb/s teraz po prawie roku wiecznie dzwonię,ok poprawią to tylko na 4-5 dni tą prędkość i znowu spada,to już opisąłem,niech wymienią niektóre skrzynki oraz ulepszą linię,mają przecież tyle kasy więc na takich wioskach w odległości tak 3-4 km nie powinno być tak,ze ja mieszkam od najbliższej centralki 3 km i to jest powód aby nie mieć tych 10 mb/s,bo inni korzystają to ja muszę mieć spadek,ale w modemie widnieje szybkość 10 mb/s a tak naprawdę dochodzi max 7 przy testach,nawet po wyczyszczeniu kompa i optymalizacji neta czy tak kalibracji łącza poprzez cfospeed to już jest tak,że od czasu do czasu jest ok i fajnie chodzi net,nawet pobiera pliki bez przerywania transferu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych