Skocz do zawartości

Zdjęcie

Router+zewnetrzna karta Wifi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Colton90

Colton90

Obserwator

• 9 postów

Napisano 26 04 2010 - 12:37

Witam,mam taki problem otóż mam nie sprawną wewnetrzna karte sieciowa i nie moge przez to polaczyc sie z internetem przez polaczenie sieciowe tylko moge jedynie przez USB.Zakupilem router TPlink 54mb, ale nie moge sie polaczyc przez polaczenie sieciowe.I mam pytanie czy jak dokupie zewnetrzna karte wifi np Tplinka 54mb to bede mogl sie polaczyc przez router przez polaczenie sieciowe?Mam internet UPC 25 mb, zwykly modem aris ,ktory dostalem przy zakupie internetu i komputer stacjonarny.Prosze o pomoc.Z gory dziekuje.

• 0

#2 geronimoo

geronimoo

Uzależniony od forum

• 1 457 postów

Napisano 26 04 2010 - 13:04

Colton90 - piszesz:

Witam,mam taki problem otóż mam nie sprawną wewnetrzna karte sieciowa i nie moge przez to polaczyc sie z internetem przez polaczenie sieciowe

potem piszesz:

Zakupilem router TPlink 54mb, ale nie moge sie polaczyc przez polaczenie sieciowe

wytłumacz mi jedno gdzie i jak podłączałeś router skoro masz ponoć nie sprawną kartę sieciową. W ogóle co to za komputer, stacjonarny? Bo chyba nie laptop, które to zazwyczaj wifi mają wbudowane, a z kolei nie widzę sensu zakupu karty wifi do stacjonarnego komputera, chyba nie będziesz z nim spacerował po mieszkaniu?

• 0

#3 Colton90

Colton90

Obserwator

• 9 postów

Napisano 26 04 2010 - 14:40

Router podlaczylem do komputera ale nie da sie polaczyc z internetem , bo karta sieciowa jest nie sprawna.I czy jak dokupie karte sieciowa zewnetrzna to bedzie dzialal router?
  • 0

#4 geronimoo

geronimoo

Uzależniony od forum

• 1 457 postów

Napisano 26 04 2010 - 14:54

Dobra nie będę dociekał po kiego podłączasz router do ponoć nie działającej karty sieciowej, ale sprawdźmy i to, podłącz router do kompa, czyli z routera kabelek z wyjścia oznaczonego "1" wpinasz do karty sieciowej kompa, potem menu "start' -> "uruchom" -> "cmd" i w tym czarnym okienku w miejscu migającego kursora wpisujesz "ping 192.168.1.1" (bez cudzysłowia) i czekasz moment na wynik, wklejasz go tu, do posta.

Użytkownik geronimoo edytował ten post 30 04 2010 - 11:15

• 0

#5 Colton90

Colton90

Obserwator

• 9 postów

Napisano 30 04 2010 - 10:57

Zakupilem router TPlink TL-WR340G i Usb adapter TL-WN321G , ale jak chce skonfigurowac router pisze ,ze kabel sieciowy jest odlaczony.Co mam teraz zrobic?
  • 0

#6 geronimoo

geronimoo

Uzależniony od forum

• 1 457 postów

Napisano 30 04 2010 - 11:23

Żeby nie było, że się czepiam zrób z tym routerem dokładnie to samo co pisałem poprzednio, inaczej do niczego nie dojdziemy.
Colton90 - nie wiem jak mam to jaśniej napisać ale spróbuję, ażeby skonfigurować router dla sieci bezprzewodowej musisz go najpierw podłączyć kablem do komputera, czy to jest jasne? Jeśli tego nie rozumiesz to zadzwoń na jakiś prywatny serwis, gość przyjdzie, skonfiguruje, ty mu zapłacisz i będzie gitarra.

Użytkownik geronimoo edytował ten post 30 04 2010 - 11:24

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych