Skocz do zawartości

RisoN

OFFLINE Ostatnio: 07 04 2015 00:07
-----

Moje tematy

Problem - nie wiem o co chodzi.

07 04 2015 - 00:07

Cześć :)
Kupiłem używany komputer już trochę go mam taki mam w nim sprzęt:
- procesor: Intel® Core™2 Duo CPU E7300 @ 2.66GHz 2.67GHz
- ram: 2,00Gb
- typ systemu: 32-bit
- karta graficzna: NVIDIA GeForce 8400GS
- windows 7 (testowo wgrany czy coś takiego)
A więc.. mój problem to spowolniony komputer, tzn. gdy minimalizuje/powiększam okna to bardzo powoli się minimalizuje/powiększa dopiero jak zacznę szybko ruszać myszką to przyspiesza, gdy gram w gry w których załóżmy jest tylko moja postać i nic nie ma tylko jakieś drzewa itd. które się nie ruszają to wyrzuca mnie z gry (jest to metin2), LFS - gra samochodowa która też jest spowolniona, gdy kręcę kierownicą kręci się szybko, normalnie jak na starym komputerze ale jedzie wolno a jak włączę przeglądarkę, puszcze coś na youtube, włączę kilka innych stron, włączę jakieś programy typu spotify, origin to gra chodzi bardzo dobrze, jeszcze zegarek mi źle chodzi.. tzn. jak ustawiam na dobrą godzinę to za chwile i tak bd zła ponieważ sekunda trwa tak jakby kilka sekund i gdy coś pobieram to muszę ruszać myszką żeby szybciej pobierało, nie wiem jak to mam opisać, tak się dzieje odkąd kupiłem komputer i nie mam pojęcia od czego to zależy ponieważ nie za bardzo się znam na naprawie komputerów a nie za bardzo mnie stać na kupno nowego. :)
Proszę o pomoc [emoji14] Dziękuję z góry :]