Skocz do zawartości

Zdjęcie

[Recenzja] The Shutter - Widmo

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 luk20

luk20

Początkujący

• 57 postów

Napisano 01 02 2006 - 18:36

Kolejna moja recenzja bardzo dobrego filmu Polecam.

[glow=blue:83d69237c8]WIDMO[/glow:83d69237c8]

Reżyseria: Banjong Pisanthanakun
Aktorstwo:
Ananda Everingham
Natthaweeranuch Thongmee
Achita Sikamana
Unnop Chanpaibool
Chachchaya Chalemphol
Abhijati Jusakul
Rok: 2004
Kraj: Tajlandia

Na całym świecie są sygnały od ludzi ktorzy widzieli duchy. Trafiają sie one wszedzie w rużnych sytuacjach, miejscach czasem zaskakują czasem sa określane jako wytwor naszej wyobrażni. Jak jest naprawde ? Nikt dotychczas tego nie stwierdził kim mogą być i czasem także czego chcieć od ludzi, czy maja one nam coś do przekazania ? Jaka jest ich rola w naszym zyciu a ich byłym zyciu.

Młody fotograf imieniem Tan oraz jego narzeczona Jane po dosyc obfitej libacji alkoholowej wracają do domu. W samochodzie panuje wesoła atmosfera i co za tym tym idzie beztroska jazda po pijanemu. Wystarczyła chwila nie uwagi aby mogła stać się tragedja. Prowadząca samochod Jane straciła uwagę na drodze i nie zauwazyła przechodzącej kobiety przez jezdnie skutek był tragiczny. Strach zapanował u dwojga kiedy zobaczyli potrąconą kobiete leżącą na szosie. Nerwy nie wytrzymały u dwojga i postanowili odjechać z miejsca wypadku nie udzielając zadnej pomocy kobiecie. Dzień po zdażeniu Tun robi pamiątkowe fotografie uczniom konczacym szkole i wsrod tlumu na chwile rozpoznaje tajemniczą kobiete. Tymczasem Jane nie moze sobie wybaczyć tragedii jakiej sie dopuściła, dręczą ja koszmarne sny zwiazane z kobietą ktora potrąciłą bedac pijana. Nieco pozniej Tun zauwaza dziwne smugi na zdjęciach przez niego zrobionych ktore sa widoczne na zdjeciach i w negatywie. Razem wspolnie postanawiają dowiedzieć się co tak naprawdę stało się owej feralnej nocy kiedy to chwila nieuwagi zmieniła ich dotychczasowe życie. Czy aby jednak na pewno wszystko jest skutkiem tylko i wyłącznie tej jednej pechowej chwili...

Pare screenow z Google:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Ponizej spoilery ....

Film oceniam na bardzo dobry z orginalnym zakonczeniem bo to co sie dowiadujemy na koncu to chyba w zadnym filmie o duchach jeszcze tego nie było. Film jest nie do przewidzenia wydaje nam sie ze jego fabuła jest banalna i wszystko rozumiemy ale co sie okazuje po obejzeniu nie mielismy zielonego pojecia co sie wydazy na koncu. Moja osobista ocena to 8/10 i wreszcie godny film ktory moim zdaniem przegania RING i ma lepsza fabułe.

Kto jest zainteresowany filmem i nie wie gdzie moze go znalesc z polskimi napisami to powiem ze jest on dostepny na torrencie w wersji rmvb z polskimi napisami. Szczegoly na PM

• 0

#2 jbal

jbal

Początkujący

• 64 postów

Napisano 01 02 2006 - 18:48

widzialem :> rzeczywiscie dobry jest "czasami duchy przywiazuja sie do swoich bliskich" czy jakos tak :D

• 0

#3 Puma

Puma

Nowy

• 2 postów

Napisano 01 02 2006 - 18:51

Ja tez widziałem i jakos mi się nie podobał.

Początek słaby jak barszcz. Usypiałem
Ogladajac pierwszy raz usnołem. Na drugi dzien ogladałem jeszcze raz.
  • 0

#4 jbal

jbal

Początkujący

• 64 postów

Napisano 01 02 2006 - 19:00

No moze prawda ze poczatek sie troche wlecze, ale jak dla mnie jeden z lepszych horrorow, w kilku momentach nawet sie przestraszylem lol. Z drugiej strony prze ten ich jezyk mielismy z kumplem niezly ubaw :mrgreen:
  • 0

#5 Gość_nowy16_*

Gość_nowy16_*

Napisano 01 02 2006 - 20:31

ja mam od 2 tygodni i jeszcze nie oglądałem, jakoś mnie nie ciągnie do oglądania :D
  • 0

#6 rudasna

rudasna

Nowy

• 1 postów

Napisano 29 07 2006 - 15:12

własnie mam ten film na kompie juz pół roku i jakos nie miałem czasu go ogladac
wreszcie bede miał troche czasu na nadrobienie zaległosci
od 1 sierpnia mam urlop :D z tego co tu czytam chyba bedzie mi sie podobał :)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych