Skocz do zawartości

Radon

OFFLINE Ostatnio: 04 12 2011 22:03
-----

Moje tematy

Praca magisterska na temat usability

01 12 2011 - 23:43

Witam !
Na początek pozdrowienia dla wszystkich jako że ja tu nowy jestem ;) Ale przejdźmy do sedna sprawy. Od pewnego czasu morduję się z moją pracą magisterską pod tytułem "Analiza użyteczności serwisu branży budowlanej". Lekturę drukowaną odpowiednią posiadam (tak mi sie wydaje), informacje czerpię z netu i... no właśnie tego jest tyle że straciłem głowe :D . Juz kilka razy zmieniałem plan pracy , wywalając zbędne - moim zdaniem - rozdziały. Ze strony promotora nie mam co liczyć za bardzo na pomoc gdyż najczęściej nie ma czasu albo jest nieosiągalny na uczelni ehh. Jedyne co udało mi się dowiedzieć to że chce teorii maksymalnie na 30 stron reszta zaś analiza. Chodzi mi o to na co powinienem zwrócić uwagę części teoretycznej. W części empirycznej na pewno dokonam badań pod kątem dostępności strony czyli badanie szybkości ładowania elementów stron, walidacje HTML czy zgodność w różnych przeglądarkach a także typowe usability czyli analize ekspercką , testy z użytkownikami i może listę kontrolną. Dodam jeszcze że nie wymagam żebyście za mnie to napisali, jedynie prosiłbym jakies pomysły, sugestie :) Z góry dziękuje za wyrozumiałość :)