Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pytanie w sprawie grafiki

• Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 KoNuSS

KoNuSS

Początkujący

• 19 postów

Napisano 31 07 2007 - 12:14

Witam posiadam grafikę Asus Radeon X1950 link i mam takie pytanie czy dzięki tej karcie mogę zrzucic film z kasety VHS za pomocą magnetowidu. Dostałem w koomplecie przejsciówke S-Video na chincz i to mnie zastanawia własnie. Czytając opis jest napisane że ma ona wejści wideo. I jesli jest taka mozliwosc to jak to zrobic kurna bo nie wiem. Serdecznie dziekuje za pomoc :lol:

• 0

#2 danon123

danon123

Obserwator

• 8 postów

Napisano 31 07 2007 - 13:20

generalnie s-video stosuje sie do podlaczenie analogowego uzadzenia wyjsciowego(np TV) aby przechwytywac strumienie z np magnetowidu potrzebujesz urzadzenia do tego przystosowanego-odpowiedniej karty graficznej kliknij tu :lol: lub karty telewizyjnej klik! :).
pozdrawiam,
danon123

• 0

#3 KoNuSS

KoNuSS

Początkujący

• 19 postów

Napisano 31 07 2007 - 13:43

Tak wiem wszystko to co napisałem i rozumiem ale nie odpowiedziałes i na temat :lol:
  • 0

#4 Nurek

Nurek

Nie ma jutra bez komputra

• 3 586 postów

Napisano 31 07 2007 - 13:58

Czytając opis jest napisane że ma ona wejści wideo.

To jest wejście czy wyjście? Bo jeżeli wyjście to nie masz takiej mozliwości zgrywania obrazu. Możesz co najwyżej podłączyć przez to złącze telewizor do kompa.

Natomiast jezeli jest to wejście i wyjście to mozesz przechwytywac obraz. Takie karty mają zwykle w nazwie VIVO (Video in/Video out) np taka: http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/PCI_Express_x16/chipset_ATI/Radeon_X1900_/_X1950_rodzina_/Radeon_X1950_XT/Radeon_X1950XT_Asus_256MB_VIVO_/_2xDVI/pelny,id,33942/. Najlepiej napisz dokładnie co to za model albo podaj linka do modelu na stronie producenta to się zobaczy.
  • 0

#5 KoNuSS

KoNuSS

Początkujący

• 19 postów

Napisano 31 07 2007 - 14:27

Tak rozumiem cię dokładnie ale czytaj:

http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/PCI_Express_x16/chipset_ATI/Radeon_X1900_/_X1950_rodzina_/Radeon_X1950_Pro/Radeon_X1950_Pro_Asus_256MB_CF_TVHD_/_2xDVI_HDCP_/pelny,id,35185/

Mam dokładnie ta karte graficzną i tam jest napisane:

rodzaje wyjść/wejść:
- wyjście video [tv-out]
- wyjście Video HDTV
- wejście video
- 2x wyjście DVI

W komplecie dostałem:

dodatkowe wyposażenie:
- zestaw kabli VIVO
- przejściówka DVI -> D-sub
- mostek CrossFire

I według tego sądze ja ze mam mozliwosc zgrywanie filmów np z magnetowidu kasety VHS dokładnie no nie. Ale nie wiem jak to zrobic. Uzywalem mase programow i [beeep]. ;/ Prosze o pomoc ;/

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych