Mam ustawione w Opcjach Zasilania przy "Jest podłączony" przygaszanie ekranu po 5 min, wylaczenie ekranu po 10 min a przelaczenie w stan uspienia po 30 min. Czesto gdy odchodze na dluzej to daje blokowanie kompa i zamykam klape. Gdy wracam i dzwigam klape, pojawia sie ekran logowania to matryca nie jest na 100% oswietlona jak wczesniej tylko jest taka przygaszona o jakies 20%.
Zawsze dzialalo mi normalnie ale chyba od formatu tak mam i musze zresetowac by miec znowu fajnie jasny.
Zablokowałem kompa bym mial ekran logowania, zamknalem klape i od razu znowu otworzylem tak z 2 razy i dopiero wrocil jasny ekran. To znaczy ze cos nie styka taśma z matrycy? Czy to moze jak cos podlegac naprawie na gwarancji? No chyba ze to nie przez to...
Przygasa matryca w HP g62-b45ew
Rozpoczęty przez
kami1lek89
, 03 05 2012 18:29
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 05 2012 - 19:35
Napisano 04 05 2012 - 10:44
Jakby taśma nie stykała to pewnie byłoby nic nie widać, więc występuje pewna rozbieżność. Czy to '20%' jest takie samo oświetlenie co przy wyborze minimalnego oświetlenia? Jeśli tak to Start -> Uruchom(Win+R): msconfig, a następnie zakładka Autostart i do testów spróbuj wyłączyć wszystkie programy ładowane w autostarcie i sprawdź po ponownym uruchomieniu komputera jak się zachowuje laptop.
Napisano 14 05 2012 - 15:50
Być może to kwestia ustawienia zasilania. Zrób tak jak o tym mowa w powyższym poście,następnie sprawdź jaki masz plan zasilania,moze automatycznie przełącza na oszczędny i dlatego matryca jest o te 20% bardziej przygaszona.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych