Skocz do zawartości

Przemol

OFFLINE Ostatnio: 01 11 2007 20:55
-----

Moje tematy

Problem z uruchamianiem i winlogon.exe

18 10 2007 - 09:34

Witam!

Otóż mam problem z systemem windows XP. Kiedy włączam notebooka po logowaniu wszystko wygląda normalnie (pokazuje się pulpit, ikony, pasek start), jednak po chwili elementy menu start, pasek przybierają wygląd klasycznego windowsa (szary kolor, taki jak po wyłączeniu wszystkich opcji wizualnych xp), komputer sie resetuje.

Po resecie wszystko działa już normalnie, jedynie wyskakuje okno z wiadomością: Winlogon.exe napotkał błąd i musi zostać zamknięty.
Nie wiem, czy to wina wirusa skanowałem nod 32 i nic nie wykazuje, czy wina jakiegoś loga.

Pomóżcie

Pozdro
Przem

Problem z zainstalowaniem Nvidia 7300 GO pod Viste

05 10 2007 - 10:49

Witajcie!

Mam problem z zainstalowaniem karty Geforce Go 7300 pod system Windows Vista Home Premium 32bit.
Moj Notebook to Acer Aspire 5630.
Sciagam sterowniki zarówno ze strony producenta Acer, jak i z Nvidii.

Podczas instalacji wyskakuje mi error: Probujesz zainstalować sterownik 32bit na 64bit wersję Uninstalelera Nvidii
Nie wiem, co z tym zrobic.
Ściągałem już wszystkie możliwe stery, zarówno pod 32 jak i pod 64, nic nie dalo.
Karte ciągle wykrywa mi jako Standardowa Karta Zgodna z VGA...

Na XP wykrywało i instalowało bez problemu.
W razie pytań będę się starał w miarę szybko i dokładnie odpowiadać

Mam jeszcze pytanie odności instalowania urządzeń:
Jak wyłaczyć automatyczne instalowanie urządzenia po restarcie systemu? Tak,żeby nie instalował urządzenia odinstalowanego przed restartem (w przypadku karty graficznej tak właśnie mi robi).

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Przem