Ceny sa ze sklepu apollo.pl. Płytke spokojnie możesz zamienić na EVGA, jest równie dobra.
Grafika jest kiepska i zdecydowanie za slaby zasilacz. Zasilacz do tego sprzetu powinien byc minimum 400 W.
Grafika może demonem wydajności nie jest, ale pokaż coś wydajniejszego w tej cenie?. 350W w zupełności wystarczy to takiego zestawu, on bedzie pobierał ok 150W. Ewentualnie jeśli to jakiś noname to w przyszłości radzę wymianę na coś firmowego.
Płyta głowna jest oparta o stary chipset. Proponowałbym ewolucyjnie coś nowszego np. płyte opartą o nVidia 570.
Ten stary chipset jest znacznie lepszy od kastratów z serii 550 czy 570. Prawie wszystkie dobre płyty pod athlona są na NF4. Ewentualnie moze się z nim równać 590 ale to już inna półka cenowa. Pokaż mi jedną dobrą płytę opartą o 550 albo 570, która nadawałaby się np. do OC równie dobrze jak DFI na nf4?
Nie jestem też przekonany co do firmy DFI (ECS). Proponowałbym może coś z MSI w tej samej cenie.
Chyba nie bardzo wiesz co mówisz. DFI robi jedne z najlepszych płyt głownych, legenda wśród overclockerów. I nie wiem co niby ma wspólnego z ECS-em
Procesor w porządku i pamięci są super. Jeżeli nie masz kasy na nowy zasilacz to wybierz procesor AMD z serii EE. Są energooszczedne. Pobierają jakieś 45W.
Na twoim miejscu zaoszczedziłbym jednak na pamieciach. wybrałbym 667 MHz. za różnicę kup lepszą grafikę np. Palit 8600 GT (na wersję Sonic+ raczej Ci nie starczy).
Jak już napisałem nowego zasilacza nie trzeba. Na wolniejszych pamieciach zaoszczedzi może z 10zł - do grafiki musi dołożyć ze 120 zł.