Witam!
Poszukuję czegoś do 6000zł...Wiem, że to całkiem miła suma na notebook'a. Od razu, aby zapobiec pytaniom dlaczego nie PC, etc. tłumaczę - potrzebuje laptopa ponieważ idę na studia, a nie mam ochoty wozić całego blaszaka przez pół Polski co trzeci weekend w miesiącu. Notebook przeznaczony byłby głównie do projektowania, prac biurowych, ew. od czasu do czasu jakaś gierka typu GRID itp.
Zależy mi na w miarę czystym dźwieku - niekoniecznie z wbudowanych głośników, oraz niekrótkim czasie baterii.
Nie umiem się określić, czy chciałbym zmieniać system na OSX'a. Chętnie zostałbym przy Windows'ie z uwagi na zaopatrzenie mojej półki z aplikacjami, oraz na całkiem interesującą '7' (z której btw. jestem całkiem zadowolony).
Troszkę już miejsc przejrzałem, jak na razie zainteresowałem się:
*DELL Studio XPS 16 ~link
*Macbook Pro~link
*Asus G50V ~link
DELL, wady:
*krótki czas pracy baterii
*niezbyt do choćby GRID'a
Mac, wady:
*nigdy nie używałem, nie wiem jak mi podejdzie
*moje prywatne zaopatrzenie w aplikacje może być nieco okrojone
Asus, wady:
*krótki czas pracy baterii
Bardzo po proszę o jakieś rady, mogą być nowe propozycje.
Pozdrawiam
Projektowanie/Praca/Rozrywka < 6000 zł
Rozpoczęty przez
diverse
, 07 09 2009 06:53
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 07 09 2009 - 06:53
Napisano 10 09 2009 - 09:28
proponuje: http://www.allegro.pl/item735575154_quad_m..._wsxga_vhp.html
4 rdzeniowy proc rzadko spotykany w laptopach , 4 giga ramu i bardzo mocna grafika jak na laptop.
Laptopy z wyższej półki z mocnym prockiem i grafiką mają to do siebie że bateria słabo trzyma.
4 rdzeniowy proc rzadko spotykany w laptopach , 4 giga ramu i bardzo mocna grafika jak na laptop.
Laptopy z wyższej półki z mocnym prockiem i grafiką mają to do siebie że bateria słabo trzyma.
Napisano 22 09 2009 - 13:02
Jesli masz taka kwote to kup procka z 4 rdzeniami,to rzeczywsicie fajna sparwa. Z wszystkiego co proponujesz najbardziej podoba mi sie dell. Mam dobre zdanei o tej marce.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych