Witam serdecznie. Mam pewien problem z nagrywarką, czy ogólnie z CD i DVD w jednym. Urządzenie to pracuje w notbooku Fujitsu Siemens Amilo A 1650 G. Otóż po włożeniu płyty z muzyką i próbie odtworzenia dźwięk jest szarpany. Kiedy próbuje nagrać na płyte CD jakis plik muzyczny kończy się tym, że owszem nagra się, ale dźwięk jest identyczny (czyli taki szarpany) jak przy próbie odtworzenia oryginalnej płyty. Co ciekawe, kiedy nagrałem na płytę DVD film, obraz był dobry (bez problemów) a dźwięk podobnie jak przy nagraniu CD szarpany.
Nie wiem co mam zrobić ? Czy spotkaliście się z takim problemem ?
Dodam, że mam nagrywarke NEC ND-6650A.
Problemy z nagrywarką
Rozpoczęty przez
hector
, 24 03 2008 14:34
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 03 2008 - 14:34
Gość_Wojtex16_*
Napisano 24 03 2008 - 15:31
Jakość dzwięku CD/DVD, zależy czy używasz dobrych płyt, i z jaką prędkością nagrywasz? Im mniejsza tym lepiej
. Ja nagrywam płyty cd audio z prędkością 8x, po włożeniu płyty do wieży jakość odtwarzanego dzwięku dobra, nic nie przerywa itp.
Napisano 24 03 2008 - 16:16
Jakość dzwięku CD/DVD, zależy czy używasz dobrych płyt, i z jaką prędkością nagrywasz? Im mniejsza tym lepiej
. Ja nagrywam płyty cd audio z prędkością 8x, po włożeniu płyty do wieży jakość odtwarzanego dzwięku dobra, nic nie przerywa itp.
Tu nie chodzi o to czy jakośc jest zła. Tutaj chodzi, że dźwięk jest nienaturalnie zniekształcony (szarpany) i tutajk zmiana prędkości nagrywania nic nie zmieni. Do niedawna nagrywałem na nawiększej prędkości i było OK. Nagle się coś stało. Tak więc dzięki za odpowiedź, ale zmiana prędkości nic nie daje.
Napisano 24 03 2008 - 18:33
Nie chcę uchodzić za eksperta, ale powiedz... Czy jeśli odtwarzasz muzykę z dysku twardego, to dźwięk też jest szarpany, czy nie? Bo jeśli także, to spróbuj podłączyć dodatkowe głośniki i zobacz co wtedy stanie się z dźwiękiem... Jeśli będzie tak samo to pewnie coś z kartą muzyczną, innego wyjścia chyba już nie ma...
Napisano 24 03 2008 - 22:02
Witam,
no właśnie, jeżel odtwarzam CD na kompie dźwięk jest zniekształcony i szarpany, ale jeżeli CD Ripperem zripuję utworek z płyty na dysk i odtwarzam go dźwięk jest OK, czyściutki, bez zniekształcenia i super.
no właśnie, jeżel odtwarzam CD na kompie dźwięk jest zniekształcony i szarpany, ale jeżeli CD Ripperem zripuję utworek z płyty na dysk i odtwarzam go dźwięk jest OK, czyściutki, bez zniekształcenia i super.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych