Zainstalowałem stery od 8500 i wydaje sie byc wszystko OK ale nie rozumiem, jest to na pewno model 9100 ;/
Problemy z karta graficzną...
Rozpoczęty przez
lukid7
, 29 03 2008 13:25
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 29 03 2008 - 13:25
Witam, mam mały problem... nigdy nie miałem karty graficznej firmy ATI i dlatego nie wiem co moze byc przyczyną ;/ ... otóż dostałem od kolegi rocznego 9100 i po zainstalowaniu sterownikow obraz zacina, po kliknięciu prawym przyciskiem na pulpit menu otwiera sie tak jakby "na trzy razy" tzn. powoli sie pojawia... jezeli zresetuje komputer albo coś takiego to od czasu do czasu wszystko chodzi dobrze ;/ nie mam pojecia czy jest to moze spowodowane sterownikami, sciagalem je ze strony ATI i tam było 9000/9200 a ja mam 9100 i chyba zadna roznica bo wszystko wykrywa bez problemu, karta ma AGPx4 a mialem w biosie ustawione x8 to zmiejszylem ale problem dalej ten sam ;/ jakby ktos wiedzial moze o co chodzi to niech pisze
aaa zrobilem jeszcze od nowa system, sterowniki wykrylo mi same w xp-ku ale zaraz jak zainstalowalem stery do plyty glownej (usb,dzwiek,siec) komputer automatycznie sie zresetowal i byl ten sam problem ;/
Zainstalowałem stery od 8500 i wydaje sie byc wszystko OK ale nie rozumiem, jest to na pewno model 9100 ;/
Gość_unitraxxx_*
Napisano 29 03 2008 - 14:04
nigdy nie miałeś karty ati ? a wcześniej pewnie integre intela lub jakąś nvidię?
w takim razie wykasuj wszystkie sterowniki do wszystkich kart graficznych jakie miałeś
a dodatkowo- pobierz driver cleaner i nim wyczyść system .
na koniec zainstaluj sterowniki- ale wiesz może nieco zmienione
? omega drivers
w takim razie wykasuj wszystkie sterowniki do wszystkich kart graficznych jakie miałeś
a dodatkowo- pobierz driver cleaner i nim wyczyść system .
na koniec zainstaluj sterowniki- ale wiesz może nieco zmienione
Napisano 30 03 2008 - 14:07
A czy mógłbyś mi podać link do jakiś najlepszych sterowników dla 9100 pod xp-ka, bo ja się wogóle w tym nie umiem połapać a chodzi mi tylko o to żeby pograć w fife 08 
Ok, sciagam te omega drivers, pisalo ze kompatybilne z 9k czyli chyba całą serią
Kurde i znowu problem... po zainstalowaniu tych sterownikow OMEGA DRIVERS wyskakuje mi błąd gdy chce włączyć gre FIFA : "FIFA 08 Requires Hardware Graphics Acceleration." ;/ nie zabardzo wiem o co tutaj chodzi
Ok, sciagam te omega drivers, pisalo ze kompatybilne z 9k czyli chyba całą serią
Kurde i znowu problem... po zainstalowaniu tych sterownikow OMEGA DRIVERS wyskakuje mi błąd gdy chce włączyć gre FIFA : "FIFA 08 Requires Hardware Graphics Acceleration." ;/ nie zabardzo wiem o co tutaj chodzi
Gość_Wojtex16_*
Napisano 30 03 2008 - 15:17
Radeon R9100 jest bardzo starą kartą, przez to nie działa ci fifa 08.Kurde i znowu problem... po zainstalowaniu tych sterownikow OMEGA DRIVERS wyskakuje mi błąd gdy chce włączyć gre FIFA : "FIFA 08 Requires Hardware Graphics Acceleration." ;/ nie zabardzo wiem o co tutaj chodzi
Gość_unitraxxx_*
Napisano 30 03 2008 - 15:52
mylisz się moderatorze
fifa 2008 zadziała nawet na geforce 3 , i na każdej innej karcie która wspiera shadery w wersji 1
skoro omeg nie umiesz zainstalować- to pobierz z tej stronki najnowsze stery http://ati.amd.com/support/driver.html ale cześniej usuń omegi i wyczyść system driver cleanerem
fifa 2008 zadziała nawet na geforce 3 , i na każdej innej karcie która wspiera shadery w wersji 1
skoro omeg nie umiesz zainstalować- to pobierz z tej stronki najnowsze stery http://ati.amd.com/support/driver.html ale cześniej usuń omegi i wyczyść system driver cleanerem
Napisano 30 03 2008 - 20:17
Zainstalowałes złe sterowniki, dlatego tak się działo. 9000/9200 to zupełnie inne karty niz 9100. Natomiast 8500 i 9100 to dokładnie te same karty (rózniły się bodajrze obsługa agpx8 przez 9100) dlatego na sterownikach od 8500 chodziło
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty