Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problemy z Radeon Sapphire x1950 pro 512 MB

• Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 xrafal

xrafal

Obserwator

• 5 postów

Napisano 04 03 2008 - 17:23

Witam jak w temacie otóz mam wielkie problemy z owa grafiką nie wiem co sie stało ale do dnia wczorajszego było wszystko ok. A teraz jak syn właczy grę po około 2 minutach komputer zaczyna pikac i sie resetuje. Sciągnąłem program atitool i po właczeniu pozycji scan of artifacte po niecałej minucie temperatura na karcie osiągnęła 105 stopni C :rolleyes: .
Kompa mam takiego Zasikacz chieftec 350 W, procesor Barton 2600xp , grafika Radeon Sapphire x1950 pro 512 MB , pamięc w dualu 2x512 chyba firmy OCZ jak sie nie mylę.
Panowie pomóżcie mi z problemem bo juz nie wiem co mam robić, dodam ze karta jest na gwarancji, a i jak mozecie to wytłumaczcie mi to czemu to sie stało teraz wczesniej grając w wiedzmina nawet 3-4 h było ok teraz po kilku minutach pikanie i resecik.
Czytałem gdzies ze ktos juz miał takie problemy radzili mu zmiane zasilacza ale jak on sam tam powiedzial ze 200 poszło w błoto bo ma to samo.

• 0

#2 Nurek

Nurek

Nie ma jutra bez komputra

• 3 586 postów

Napisano 05 03 2008 - 15:01

Sciągnąłem program atitool i po właczeniu pozycji scan of artifacte po niecałej minucie temperatura na karcie osiągnęła 105 stopni C :rolleyes: .

No chyba masz odpowiedź. Wiatrak na karcie chodzi? Nie zapchała się kurzem?

• 0

#3 xrafal

xrafal

Obserwator

• 5 postów

Napisano 05 03 2008 - 15:03

wiatrak chodzi i go czysciłem tydzien temu nie zadnego kurzu na nim i na niej
  • 0

#4 Nurek

Nurek

Nie ma jutra bez komputra

• 3 586 postów

Napisano 05 03 2008 - 15:40

Na pewno jest jakiś problem z chłodzeniem skoro są takie wysokie temperatury. Miedzy radiatorem a chipem jest pasta termoprzewodząca, czasami wysycha, wtedy traci swoje własciwości i takie są skutki. Innym powodem może być złe przyleganie radiatora do chipu, ale to samo z siebie nie mogło się stać - ktoś musiałby przy karcie majstrować.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych