Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problemy z Neo 512/640

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 bartekzegar

bartekzegar

Obserwator

• 6 postów

Napisano 08 10 2006 - 22:33

Witam wszystkich
Otóż mam poważny problem z Neo opcja 512 i nie wiem jak z nim sobie poradzić...
Do niedawna bylem nawet zadowolony z internetu,ale coś zaczęło się z nim dziać niedobrego.Mianowicie baaaaardzo często mi sie rozłącza.Myślałem,że to wina systemu,więc zmieniłem go.
To nie pomogło...
Nadal wyskakuje : Błąd 680:Brak sygnału wybierania,lub Błąd 734:Protokół kontrolny połączeń PPP został zakończony i wtedy się łączy...
Nie mam wirusów (chyba) bo skanowałem cały dysk Kaspersky 6.0 i Avastem i nic nie wykryło.
Acha...jeszcze jedno...Ostatnio często też nie mam sygnału wybierania w telefonie domowym(abonent poza zasięgiem.... jak ktoś chce się dodzwonić).
Ale to ponoć wina aparatu-tak mi powiedzieli panowie z TP od usterek.Ale czasami normalnie można dzwonić...
Nie wiem o co chodzi kompletnie!Dołączona grafika!!
POMOCY!Dołączona grafika!Dołączona grafika!Dołączona grafika!!

• 0

#2 Siwy123

Siwy123

[S]pace[C]owboy

• 924 postów

Napisano 09 10 2006 - 07:48

Mialem podobny klopot na swoim starym kompie (tyle ze z netem przez kablowke). Modem siadal co 2-3 min, na dodatek zawsze rozlaczal sie gdy odpalalem np. CS. Okazało się że mam s[beeep]y port USB. Przepiąłem i działa. Może też spróbuj. Na dodatek reinstal sterowników nie zaszkodzi.

• 0

#3 bartekzegar

bartekzegar

Obserwator

• 6 postów

Napisano 09 10 2006 - 10:48

Dzisiaj już jakby lepiej się działo...10 miut i wszystko jest OK.
Zobaczymy...
A podpięcie modemu pod inny port USB nie działało,tak samo jak ponowne zainstalowanie sterów do modemu...
  • 0

#4 Siwy123

Siwy123

[S]pace[C]owboy

• 924 postów

Napisano 09 10 2006 - 17:03

Czasem takie rozlaczenia sa wina sieci. Szczegolnie wtedy kiedy cos robia na "gorze" z netem przez co uzytkownicy maja takie problemy jak twoje.
  • 0

#5 Hugster

Hugster

Tweaks.pl Team

• 426 postów

Napisano 10 10 2006 - 14:52

Witam.

bartekzegar co do modemu to już jest ich urok. I tu nie pomoże ani zmiana portu, sterów czy oprogramowania. Osobiście zrezygnowałem z tego "cuda" i kupiłem router Pentagram Cerberus a ADSL'em robiąc sieć u znajomych. Niektórzy mogą powiedzieć że to głupota kupować router na jeden komputer ale użytkownicy byli zadowoleni, szczególnie że Sagem lubił się często rozłączać i nie żadko ponowne łączenie trwało bardzooo długo. W tym wypadku pozbycie się problemu kosztowało mnie około 200zł. A jak się bardzo szybko okazało decyzja i tak wyszła na dobre bo pojawiły się kolejne pc'ty.

---
Pozdrawiam
  • 0

#6 bartekzegar

bartekzegar

Obserwator

• 6 postów

Napisano 10 10 2006 - 20:34

Już wszystko powóciło do normy z internetem (taką mam nadzieję) - tylko raz mi się rozłączył przez cały dzień.
Ale telefon jak nie działał,tak dalej nie działa.Kupiłem dzisiaj nowy aparat i dalej to samo.Brak sygnału na wyjściu i wejściu.Zgłosiłem ponownie usterkę (4 raz :( ).
Ciekawe co tym razem powiedzą "fachowcy"....

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych