Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problemy z Generic Host Win32?~~ i zawieszaniem systemu.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Azmodan

Azmodan

Nowy

• 1 postów

Napisano 27 05 2008 - 11:57

Mam bardzo nieprzyjemny problem z PC. Dość często po prostu się "zawiesza" tzn. wszystko jest nadal wyświetlane itd. ale kursor myszy jak i wszystko inne "stoi". Pomaga tylko reset "na twardo".

Po drugie często wyskakuje mi takie okienko z błędem Generic Host Win32?~~ (nie pamiętam dokładnie), system po tym działa ale zmienia się skórka i rozłącza mnie i internetem (korzystam z bezprzewodowego internetu firmy Orange). Dodam, że mój znajomy miał ten problem ale zniknął, gdy odinstalował Kaspersky Internet Security (ja korzystam z darmowego Avasta)

Mój konfig:
-GeForce FX 5500 (ostatnio wymieniany także z 5500 tylko innej firmy, mniej więcej od tego czasu zaczęły się problemy [formatowałem dysk])
-AMD Sempron 2600+
-Asus A7V600
- Win XP Home

Co może być przyczyną tego problemu? Jak go rozwiązać?

EDIT:
Chyba się udało zarówno z pierwszym jak i drugim problemem. Ale powstał trzeci mianowicie lagi w grach MMO. To wina zamknięcia portów 135 i 445? Da się jakoś zwiększyć przepustowość / stabilność połączenia?

• 0

#2 Weksel

Weksel

Intel inside

• 646 postów

Napisano 27 05 2008 - 12:31

Generic Host Win32: Standardowy błąd Xp'eka, na windows update jest do tego poprawka. SP3 też to likwiduje.

A co do tego pierwszego może to jakiś syf, daj logi do działu bezpieczeństwa.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych