Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem ze sterownikami

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Eui

Eui

Obserwator

• 8 postów

Napisano 19 07 2008 - 20:16

Posiadam płytę główna MSI K9N Neo po przeinstalowani sterownikow okazalo sie ze nie mam dzwieku.Sterowniki nazywaja sie Realtek high definition Audio Driver
R1.68.Przed przeinstalowaniem mialem dokladnie te same strowniki i dzialaly. Gdy chce wlaczyc jakas piosenke wyskakuje mi ze "nieprawidlowe sterowniki DirectSound. Zainstaluj odpowiednie sterowniki lub wybierz inne urzadzenie do konfiguracji. kod bledu 88780078.Posiadam Windowsa XP

Licze na wasza pomoc :)

• 0

#2 Eui

Eui

Obserwator

• 8 postów

Napisano 19 07 2008 - 20:55

Odinstalowalem stare sterowniki i sciagnolem Realtek high definition Audio Driver R1.97 podczas instalacji wyskakuje mi error "nie powiodla sie instalacja srerownika realtek HD audio Dołączona grafika [error code : 0xE0000227]

• 0

#3 Eui

Eui

Obserwator

• 8 postów

Napisano 20 07 2008 - 13:23

Ściągnąłem poprawke KB888111 ale nic niedala.Widze ze narazie nikt sie tym nie zainteresowal

Po zainstalowani tej poprawki nie moge zainstalowac nawet tych starych sterownikow wyskakuje mi ze "Kontynuowanie tego oprogramowania moze zaklucic lub zdestabilizowac dzialanie systemu teraz lub w przyslosci..." mam do wyboru zatrzymaj instalacje i mimo to kontunuluj
  • 0

#4 Mironov

Mironov

Stały użytkownik

• 256 postów

Napisano 20 07 2008 - 13:34

Spróbuj tak:
-Usuń "Sterownik Magistrali Microsoft UAA dla High Definition audio" tzn odinstaluj to urządzenie systemowe w managerze urządzeń .
-Odinstaluj w Dodaj/Usuń Programy "High Definition Audio - KB888111".
-Zainstaluj ponownie sterowniki, najlepiej najnowsze ze strony producenta
  • 0

#5 Eui

Eui

Obserwator

• 8 postów

Napisano 20 07 2008 - 14:52

Nie moge znales tej poprawki w Dodaj/Usuń Programy gdzie moge ja znalesc ??Jak daje Ctrl+f to normalnie znajduje mi pliki tej poprawki wiec napewno jest zainstatalowana
  • 0

#6 Mironov

Mironov

Stały użytkownik

• 256 postów

Napisano 20 07 2008 - 15:29

a pokazuje Ci się coś w dodaj/usuń związane ze sterownikami do karty dźwiękowej? Sprawdź przez manager urządzeń ścieżkę sterowników (właściwości urządzenia, zakładka sterownik, szczegóły sterownika) i możesz usunąć ręcznie
  • 0

#7 Eui

Eui

Obserwator

• 8 postów

Napisano 20 07 2008 - 15:43

Nie znalazlem nic powiazanego z tymi sterownikami. A zamiast Magistrali Microsoft UAA dla High Definition audio mam cos takiego audio device on high definition audio bus gdy naciskam szczeguly sterownika to pisze mi "Zadne pliki sterownika nie sa wymagane dla tego uzytkownika albo pliki te nie zostalu zaladowane" a jak naciskam odiansaluj sterownik to pisze "nie mozna odinstalowac urzadzenia.Urzadzenie to moze byc wymagane do rozruchu komputera"
  • 0

#8 Mironov

Mironov

Stały użytkownik

• 256 postów

Napisano 20 07 2008 - 16:24

Skoro nie masz sterowników powinno Ci się odinstalować. Sprawdź w dodaj/usuń czy nie masz Realtek High Definition Audio - coś takiego chyba, jak jest uninstall. Na obrazku masz to pokazane gdzie jest dokładnie to co masz odinstalować. Potem restart i instalujesz od nowa.

Załączone miniatury

• bez_tytu_u.JPG

• 0

#9 Eui

Eui

Obserwator

• 8 postów

Napisano 20 07 2008 - 20:14

Usunołem to udalo sie zainstalowac sterowniki ale jak dzwieke niebylo tak dalej niema :) Jak wlaczam kompa to pisze ze brakuje jakiegos sterownika

Ten system co sam wyszukuje i instaluej sterowniki zainstalowam mi ten sterownik ale dalej niema dziwieku

DZIALA :P :P
pobawilem sie troche w opcjach sterownikow i jest :P

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych