Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem ze starym komputerem.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 CR7777

CR7777

Nowy

• 2 postów

Napisano 09 05 2010 - 10:19

Witam
Mam pewien problem z dość starym komputerem, komputer jeszcze nie dawno chodził bez zarzutów, potem trafił na parę miesięcy do szafy a teraz jest problem z myszą i klawiaturą. Ciotka się wyprowadza i mi go zostawiła razem z klawiaturą, mysz mam optyczną na USB z mojego laptopa a role monitora pełni telewizor.
Z tego co udało mi się wyczytać z jego wnętrza to:
Płyta główna : P6V693A A9
CPU : bd
RAM : 64MB
HDD : 10GB :E
Windows 98

No więc mysz nie działa (optyczna usb), i pytanie czy adapter na PS2 załatwi sprawę czy raczej muszę skombinować starą mysz.
A co do klawiatury to nie działa, wszystkie trzy diody na niej migają równocześnie z pikaniem głośniczka w kompie i to wszystko. Gdy poruszę wtyczką w gnieździe to niekiedy przestaje ale klawiatura i tak nie działa. Dodam że już przełączałem zworkę na płycie i nic, nie wykluczam że możliwe że klawiatura była podłączona gdy komp działał. Jeśli był włączony a ja podłączyłem klawiaturę to co się mogło stać, jakie są tego objawy i co z tym zrobić ?

• 0

#2 CR7777

CR7777

Nowy

• 2 postów

Napisano 09 05 2010 - 22:12

TO MA BYĆ FORUM !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

• 0

#3 Gość_Mofis_*

Gość_Mofis_*

Napisano 09 05 2010 - 22:16

W czym problem? Mamy Ci pomóc? Twoje dane to nędzne bazgroły, to tak jakbyś powiedział "chcę kupić czerwonego opla".
Nie podbijaj odpowiedzi, a jeśli ci się nie podoba to idź na inne forum, ciekawe co ci tam odpowiedzą.
Nawet zasilacza nie podałeś.. to podstawowa informacja. Nie tylko my pomagamy tobie, ty musisz pomóc również nam - podaj dokładniejsze dane w tym zasilacz, HDD 10GB, i co sobie myślisz?
Po co nam ile GB? Podaj firmę i model tak jak z resztą!

Użytkownik Mofis edytował ten post 09 05 2010 - 22:18

• 0

#4 jackass

jackass

Staruszek Jack

• 8 823 postów

Napisano 09 05 2010 - 22:29

Idz lepiej na forum onet-a

zamknijcie to.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych